Nansi Tireli: I moja je kći umalo nastradala zbog pogrešne dijagnoze

0
Nansi Tireli s kćerkom Anom
Nansi Tireli s kćerkom Anom

Slučaj djevojčice Mije Antunović, koja se radi zrna graška i unatoč obilaska tri vrhunske zagrebačke bolnice - ugušila, potresla je čitavu Hrvatsku. No, to nažalost nije usamljeni slučaj, a što je najgore, dosad su rijetko kad sankcionirane liječničke pogreške. Jednu takvu liječničku pogrešku iskusila je i Nansi Tireli, saborska zastupnica Hrvatskih laburista, koja je skoro ostala bez svoje kćerke Ane. Naime, njena kćerka je 1. listopada 2008. doživjela prometnu nesreću nakon koje su počeli problemi i noćne more za njezinu obitelj. Stoga je priča Mije Antunović jako potresla Nansi Tireli.

- Nakon nesreće moju su kćerku pregledali liječnici, snimili joj kralježnicu i napisali „b.o.“, u ovom slučaju to je značilo bez fraktura. Narednih mjesec dana bili su poput pakla. Svakodnevno jake glavobolje, a ja poznajem svoju kćer, znam da nije cendrava. Otišle smo doktoru u Puli. Poslao nas je psihijatru, koji je dijagnozu i rješenje donio čim je pročitao da je moja kćer bila u prometnoj nesreći – rekla je za Jutarnji list Nansi Tireli i dodala da joj je liječnik dao tablete za smirenje, ali ih kćerka nije htjela uzeti.

Da djevojka nije bila uporna, psihijatar bi ju poslao kući s bočicom tableta za smirenje. Ovako,  joj je život spasila upornost. Nakon što je „odbila“ pomoć psihijatra, liječnici su, iako nevoljko, pristali kćer zastupnice Tireli pregledati na CT uređaju.

- Nakon pregleda, poslali su je kući, ionako joj nisu vjerovali da je bolesna. Ali do kuće nije stigla jer ju je neposredno nakon što je izašla iz bolnice nazvala liječnica. Snimke CT-a pokazale su frakturu drugog kralješka. Liječnica joj je rekla da stane i čeka dok po nju ne dođe sanitet – priča Nansi Tireli. Tek tada, počeli su ogromni problemi. Kako se frakture kralježaka ne operiraju u Hrvatskoj, odmah su ih poslali u Švicarsku, no operacija nije obavljena.

- Takvi se zahvati izvode najdalje tri tjedna od nastanka nesreće, a mojoj je kćeri fraktura otkrivena nakon 28 dana! Umjesto zahvata, bila je točno godinu dana imobilizirana, dok se čekalo da se fraktura okošti – priča Nansi Tireli. Iako je bilo sve gotovo, obitelj Tireli tek je od liječnika u Zagrebu doznala da je njihova kćer 28 dana preživjela i ostala zdrava samo zahvaljujući sreći.

- Da je samo kihnula u tih 28 dana moja bi kćer, rekao je jedan doktor u Zagrebu, ostala paralizirana i nijema –  ispričala je za Jutarnji list i danas u šoku Nansi Tireli. Od 13 članova Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Sabora samo Nansi Tireli traži žurnu raspravu o stanju u hrvatskom zdravstvu. I ne samo da ne vide smisao rasprave, većina ih je uvjerena kako je trajno oduzimanje licence za rad drakonska kazna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa