UZVRATNI SUSRET EUROPSKOG KUPA

I u drugom susretu Porečani bili nadmoćniji nad Englezima

0
Sa susreta Poreča i Londona (foro: RK Poreč)
Sa susreta Poreča i Londona (foro: RK Poreč)

U uzvratnoj utakmici protiv Londona Poreč je potvrdio prolazak u treće kolo EHF Europskog kupa. Porečani su i u drugoj utakmici stigli do uvjerljivog slavlja 33:18 (16:9) s obzirom na to da su se gosti teško nosili s ritmom koji su postavili porečki rukometaši.

Sljedećeg protivnika igrači Ilije Lovrinovića saznat će u utorak, 29. listopada, na ždrijebu koji će biti održan u Beču, a utakmice su na rasporedu 23./24. studenog te 30. studenog i 1. prosinca. Do tada, Porečani će se ponovno okrenuti Paket24 Premijer ligi u kojoj ih novi susret, gostovanje protiv Rudara, čeka u srijedu, 30. listopada.

Porečani su otvorili susret s 3:0 iako je u tom periodu vratar Londona Daniel Schappert upisao dvije obrane od tri pokušaja. Momčad iz Londona do prvog gola stigla je pred kraj pete minute i dobro se mučila kako bi održavala korak uz porečke rukometaše. Pokazalo se to i uz brojne tehničke pogreške, dok je Poreč sigurnije gradio prednost. U 16. minuti golom Nikola Ivankovića Poreč postavlja +7 (10:3), a uz par intervencija Brune Ćopića na golu tu su razliku između ekipa uspjeli održati sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 16:9.

 

Kao i prethodnog dana, u drugom dijelu sve su više minutažu dobivali mladi igrači, a na terenu je nakon dužeg izbivanja bilo lijepo vidjeti i Mirka Petrova čiji doprinos, prvenstveno u obrani, je nedostajao. Prvu dvoznamenkastu prednost u ovoj utakmici u 37. minuti postavlja Filip Bonić (21:11), dok su se kod Londonaca izmijenili Oliver Tyler, Jorge Gonzalez i Aaron Bradley-Shankar te u 15 minuta nastavka zabili tek tri gola. Slaba realizacija u napadu Londona mora se pripisati i našem Davidu Vladiću. Velikih promjena nije bilo sve do kraja utakmice. London je brojao tek do 18, dok je Poreč sa sigurnim slavljem u rukama i prolazom mirno priveo utamicu kraju te preko Tina Božića postavio konačnih 33:18.

Najbolji strijelac bio je Marko Bajan sa sedam pogodaka uz 100 % realizacije, dok je pet dodao Nikola Ivanković. Na vratima je David Vladić sakupio 9 obrana uz 50 % uspješnosti, a Bruno Ćopić njih 5 uz 35%. Kod Londona najefikasniji bio je Oliver Tyler s četiri gola, a vratari Daniel Schappert i Clement Baudot obranili su devet udaraca.

London GD – RK Poreč 18:33 (9:16)

London GD: Baudot 3 obrane, Schappert 6 obrana, Günther; Tiščenko, Tyler 4, Bradley-Shankar 3, Gonzalez Dauffaure 2, Wardle, Gillet 2, Castro 2, Luyten, Nelutescu, Lawal 1, Archier 3, Gahan 1
Isključenja: 6 minuta (Archier 2, Castro 2, Tiščenko 2)
Sedmerci: 2/2

Poreč: Vladić 9 obrana, Ćopić 5 obrana + 1 gol; Bonić 3, Rušnjak 3, Petrov, Boka 3, Krupić 2, Malinarich 1, Popović 2, Jaman 1, Ikanović, Ivanković 5, Bajan 7, Božić 2, Jelić 1, Ljubić 2
Isključenja: 4 minute (Malinarich 2, Popović 2)
Sedmerci: 3/4

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa