Hrvatska narodna stranka izabrala novo vodstvo

Predsjednik Krunoslav Lukačić, zamjenik predsjednika Ivan Herak

0
Novo vodstvo HNS-a
Novo vodstvo HNS-a

U hotelu Westin u Zagrebu danas su održani unutarstranački izbori Hrvatske narodne stranke (HNS) na kojima je izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Krunoslav Lukačić, a za zamjenika predsjednika izabran dr. sc. Ivan Herak.

- Izuzetna mi je čast što sam podržan od svih županijskih organizacija, predsjedništva stranke i središnjeg odbora. Moja misao vodilja, odnosno program, je nova generacija politike koju čine četiri ključne točke. To su jačanje rada na terenu, jačanje medijske vidljivosti HNS-ovih programa, politika i projekata, kao i jačanje angažiranosti žena i mladih u politici te jačanje stranačke infrastrukture. Vjerujem da je vrijeme za novu generaciju politike, za nove lidere koji će okupiti centar – poručio je novi predsjednika HNS-a Krunoslav Lukačić.

 

Na izborima je sudjelovalo preko 250 delegata i gostiju iz svih županijskih organizacija HNS-a. Uvodnim govorom prisutnima se obratio v.d. predsjednika Mirko Korotaj, koji je protekle dvije godine vodio stranku, naglasivši snagu zajedništva i otpornosti stranke kroz izazovna vremena.

- Hrvatska narodna stranka dokazala je da i dalje ima važno mjesto na političkoj sceni Hrvatske kao parlamentarna stranka - izjavio je Korotaj. Kroz timski rad i jasnu viziju, postavili smo snažne temelje za budući rast. Budućnost HNS-a sada je čvrsto osigurana, a ja sam spreman pomoći i dalje, zajedno s vama, graditi HNS kao stabilnu i utjecajnu političku snagu koja odgovara na potrebe društva.

Među uzvanicima su bili predstavnici vladajuće koalicije, dr. sc. Davor Božinović, izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Darko Klasić, politički tajnik HSLS-a i saborski zastupnik, kao i Mirko Budiša, potpredsjednik HSLS-a i zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnici HSU-a, HDS-a i lokalnih zajednica, kao i dugogodišnji članovi i simpatizeri stranke koji su ovom prigodom dali podršku izbornom procesu novog vodstva i njegovim planovima za budućnost stranke i Hrvatske.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa