VELIKA UTAKMICA ZELENO-ŽUTIH PROTIV DINAMA

Istra dvaput vodila za ludnicu na Drosini! Tri crvena i koban jedanaesterac

0
Dvoboj Salima Faga Lawala i Torrentea (foto: NK Istra 1961)
Dvoboj Salima Faga Lawala i Torrentea (foto: NK Istra 1961)

Ni igrač više i dosuđeni jedanaesterac nisu bili dovoljni nogometašima Dinama da stignu do pobjede u Puli protiv odlične domaće momčadi. Završilo je 2:2, nakon što su 'zeleno-žuti' vodili u dva navrata. Trener Paolo Tramezzani postavio je igru koja je u većem dijelu susreta, dok je broj igrača na terenu bio izjednačen, neutralizirala Dinamove igrače.

Zeleno-žuti’ su na početku susreta imali terensku incijativu i više od igre. U tim trenucima nije se moglo nazrijeti tko je favorit u ovom susretu, jer su domaći nogometaši imali potpuni kontrolu na terenu ne dozvoljavajući Dinamu da ozbiljnije priprijeti njihovim vratima.

Prvi udarac vrijedan pažnje na susretu uputio je Salim Fago Lawal u 15. minuti no bio je to vrlo lak posao za gostujućeg vratara Zagorca. Svoj prvi ulazak u kazneni prostor gosti su imali preko Pjace no bez konkretne završnice. Istrini nogometaši ponovno prijete u 22. minuti kada ponovno puca Lawal, no lopta na putu prema golu pogađa Georgija Gaguu. Imao je Dinamo novi udarac prema golu u 34. minuti kada udarac Ristovskog domaća obrana skreće u korner, da bi potom Torrente glavom uputio loptu pored gola.

Žustra utakmica polučila je i podosta žutih kartona, pogotovo na strani domaćih, u neujednačenom kriteriju suca Darija Bela.  Žutim kartonima 'častio' je Istrine igrače, ali i klupu kao na traci što je na kraju rezultiralo i s dva crvena kartona analitičaru Oriolu Roigu i treneru vratara Tihomiru Bulatu i na kraju opravdano zvižducima ispraćen s travnjaka. 

No, satisfakcija pristranim suđenjem osječkog arbitra za veliku erupciju oduševljenja na tribinama Drosine stigla je u 43. minuti. Moris Valinčić je poslao dugačku loptu na Lawala, a ovaj glavom ostavlja za Marcela Heistera, koji se umjesto udarca odlučuje na prolaz, no Dinamova obrana odbija loptu do Matea Lisice koji prizemno pogađa bliži kut Zagorčeva gola.

 

U nastavku susreta aktualni državni prvak krenuo je silovito opsadom Istrinog gola, što im je donijelo rezultata već u 51. minuti, kada ubačaj Stojkovića glavom u mrežu posprema Ademi. Tek što su krenuli s centra ‘zeleno-žuti’ su razvili napad po desnoj strani kojeg je lijepim pogotkom od vratnice završio Beyatt Lekouery za novu radost domaćih navijača.

Nove muke po domaću momčad uslijedile su u 63. minuti kada Stephane Keller dobiva drugi žuti karton nakon oštrog starta. Hrabri domaći igrači morali su se posvetiti čuvanju svoje mreže, što je očekivano značilo kako će sve napadačke akcije ići prema Majkićevim vratima. U 80. minuti jedan duel Lovre Majkića i Ristovskog sudac Bel je okarakterizirao kao kazneni udarac za gostujuću momčad, koju Kulenović pretvara u izjednačenje rezultata. U totalnoj opsadi do kraja susreta Istra se uspjela obraniti i zasluženo stigla do boda.

Istra 1961 - Dinamo 2:2 (1:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa