KAO U KOMEDIJI

Ovu je poruku gazda ostavio susjedima u jednom istarskom selu. Evo što misli susjed

0
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

'Navadite vaši breki srat doma, ne poli suseda! Fala', koči se s table koju je gazda posadio na rubu svoje okućnice u jednom selu nedaleko Labina. Fotografiju nam je poslao čitatelj.

„Ne znam što bih rekao, ovo ima samo kod nas! Je.eš selo u kojem susjed sa susjedom ne govori, nego mu treba staviti fiksnu tablu s porukom! U doba sms-a“, poručio je čitatelj.

Vidno je ogorčen. A i gazdu je očito preko granice naljutio taj silan izmet koji na njegovom teritoriju istovaruju tuđi psi. Čovjek ima svoje razloge za ovakvu akciju i okej. Vidimo da je čak dao izraditi tablu kod grafičara. Potrudio se baš, kao pravi komunalac, da uvede reda. Izvolio se još i uredno zahvaliti na pažnji. Sve po pe-esu.

 

Mogli bismo, nastavljajući se na čitatelja, reći da fućkaš selo u kojem ni, da prostite, u govno više ne možeš ugaziti. No, za ovu priliku uputnije se prisjetiti da je nedavno proslavljen Dan dobrosusjedskih odnosa.

Tada smo mogli čitati o tome da je važno imati susjeda koji vam je uvijek spreman pomoći: kad vam fali jaje za kolač, ruka za raspiliti drva, društvo za popodnevno pivo ili, zašto ne, netko tko će vam nahraniti psa dok ste dva dana odsutni. Da o nekim ozbiljnim situacijama i ne govorimo.

Možda vas je poruka s fotografije na sekundu i nasmijala, i to je u redu, no ona nas zapravo - ovakve današnje, otuđene - kakogod okreneš, tugaljivo oslikava.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa