na današnjoj raspravi

Dalibor Paus (IDS) predao 7.693 potpisa za ukidanje tunelarine ministru Primorcu

0
Dalibor Paus (Foto: Milivoj Mijošek)
Dalibor Paus (Foto: Milivoj Mijošek)

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus predao je ministru Primorcu 7693 potpisa građana koji su svojim imenom i prezimenom potpisali peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku. „Dobar dana svima, a posebno ministru financija koji danas ima priliku ispraviti veliku nepravdu“, započeo je govor predsjednik IDS-a zatraživši stanku na današnjoj raspravi o rebalansu državnog proračuna.

 

Klub IDS-a predao je danas amandman na rebalans državnog proračuna kojim je zatraženo povećanje subvencije za BINA Istru s ciljem pokrivanja troškova tunelarine i ukidanjem plaćanja iste. S druge strane, Vlada je rebalansom državnog proračuna predložila smanjenje naknade za BINA Istru u iznosu od 1120000 eura što je otprilike dovoljno da se do kraja godine naši građani, koji Tunelom Učka svakodnevno odlaze na posao, liječenje, školovanje ili u posjet najbližima, voze besplatno.

-Nedopustivo je da istovremeno Vlada povećava sredstva pomoći BiH za prometnu povezanost i integraciju za gotovo isti taj iznos. Valjda ćemo najprije osigurati da se naši građani iz uglavnom Istarske i Primorsko-goranske županije prometno povežu i integriraju s ostatkom Hrvatske na pravedan način“, poručio je.

Paus je još jednom podsjetio kako su i Krčki, i Pelješki, i Tunel Sveti Ilija besplatni te kako je odaziv građana na peticiju koju je pokrenuo IDS samo još jedna potvrda kako besplatan mora biti i Tunel Učka: „Cestarina kroz Tunel Učka je 12 puta, odnosno 1200 posto skuplja po kilometru puta nego cestarina na bilo kojoj dionici hrvatskih autocesta. To nije pravedno i nije fer! Zato ću Vam Ministre predati ovih 7693 potpisa, a Vi ih sukladno općem upravnom postupku dostavite kolegi Butkoviću“, poručio je Paus uručivši potpise ministru Primorcu u dvorani Hrvatskog sabora.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa