ISKUSNA POREČANKA NA POSTOLJU NAJEKSTREMNIJEG TRIATLONA

Kladili smo se da ćemo istrčati vinski maraton, a do tada nisam imala normalne sportske tenisice u ormaru

0

Porečanka Đurđica Orepić s najekstremnijeg triatlona na svijetu u Poreč je donijela medalju. Na posljednjem IRONMANU u Nici među 1400 natjecatelja popela se na brončano postolje, donosi priču HRT.

Sportu se okrenula iz puke oklade, a danas - s punih 60 godina - predstavlja Hrvatsku na najvećim svjetskim natjecanjima. O snazi volje i kako sport mijenja čovjeka, pisala je i u svojoj knjizi. Đurđica Orepić ni u snovima nije zamišljala da će joj pedaliranje, plivanje i trčanje postati ljubav u kasnim četrdesetima. No jedna oklada promijenila je sve iz korijena.

- U dvanaest u noći na Vincekovo, kladili smo se da ćemo istrčati vinski maraton, znači imala sam četrdeset i sedam godina, do tada nisam imala normalne tenisice sportske u ormaru, otkrila je Đurđica Orepić, treća na Svjetskom prvenstvu Ironman 2024.

 

I tako je počela. Za samo nekoliko mjeseci istrčala je svoj prvi maraton. A sada, deset godina poslije završila je treća, na jednom od najekstremnijih triatlona u svijetu. 

- Gdje dolaze najsnažnije žene na svijetu koje su pobijedile u nekoj Ironman utrci, biti dio njih već je velika stvar, a razmišljati o postolju i osvojiti broncu je zaista nešto što mi još nije sjelo da je istina, dodala je Đurđica. 

Iako joj je plivanje uvijek najizazovnije, posljednji, njezin trinaesti Ironman u Nici, završila je za malo više od dvanaest sati.

- Nije toliko teško i nije iscrpljujuće kao ostalo, bicikl i trčanje, ali je teško zato što sam naučila plivati kraul s četrdeset devet godina. Tako da kad izađem iz dionice plivanja mislim da sam završila utrku, rekla je osvajačica trećeg mjesta na Ironmanu. Završila je Đurđica još jednu svoju utrku. Izdala je knjigu o vlastitom iskustvu, snovima, životu i ljubavi.

- Tu sam zaista kako bismo rekli, ogolila sebe, zato što jedino iskrenost i taj moment kada čovjek izvuče ono najvrednije iz sebe i najskrivenije. Znači u samoj knjizi su stvari koje sam ja prvi puta samoj sebi rekla, otkrila je Đurđica.

Sada se priprema za veliku utrku, na domaćem terenu. Najekstremniji triatlon ovog se listopada vraća u Poreč. Na trećem Plava Laguna Ironmanu odmjerit će snage s 1800 natjecatelja iz čak četrdeset i pet zemalja, donosi HRT.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa