OSNOVAN ISTARSKI GIMNASTIČKI SAVEZ

Melita Kolarec izabrana za prvu predsjednicu

0
S osnivanja Gimnastičkog saveza Istarske županije (foto: HGS)
S osnivanja Gimnastičkog saveza Istarske županije (foto: HGS)

Danas je u sportskoj dvorani Mate Parlov u Puli održana osnivačka skupština Gimnastičkog saveza Istarske županije. Osim predstavnika klubova, sjednici su nazočili Ivan Glušac, pročelnik Upravnog odjela Istarske županije, Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Mladen Pavičević, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije, te Filip Zoričić, gradonačelnik grada Pule.

Gimnastički savez Istarske županije okupio je šest gimnastičkih klubova, više od 600 gimnastičarki i gimnastičara, pod vodstvom 15 stručno osposobljenih trenera, s ciljem razvoja i promicanja gimnastike kao bazičnog sporta. Uvodnu riječ održala je trenerica i međunarodna sutkinja Duška Kupres Duraković.

 

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Marijo Možnik, obratio se nazočnima i čestitao klubovima Istarske županije na osnivanju županijskog saveza. Istaknuo je da je strategija HGS-a osnivanje županijskih saveza te da trenutno u RH djeluje osam županijskih gimnastičkih saveza. Klubovi Istarske županije pretežito su usmjereni na ritmičku gimnastiku, dok je sportska gimnastika također prisutna. HGS će pružati podršku razvoju Saveza kroz nabavu sportske opreme i zalagati se za adekvatnu infrastrukturu potrebnu za daljnji razvoj ovog bazičnog sporta.

Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, podržao je osnivanje gimnastičkog saveza Istarske županije i najavio rad na poboljšanju sportske infrastrukture kako bi se unaprijedili uvjeti za gimnastički sport. Ovu inicijativu podržali su i Ivan Glušac te Mladen Pavičević, koji je istaknuo da će Gimnastički savez Istarske županije biti 35. strukovni savez u zajednici sportova Istarske županije i zaželio dobrodošlicu u sportsku obitelj Istarske županije.

Na osnivačkoj skupštini izabrani su predstavnici u tijela upravljanja udrugom. Za predsjednicu Gimnastičkog saveza Istarske županije izabrana je Melita Kolarec, za tajnicu Carla Roberta Jugovac Podvezanec, dok su za članove Izvršnog odbora izabrani Dražen Lekšan, Elena Bosykh, Korina Lajić i Ana Vukoja. U Nadzorni odbor izabrane su Duška Kupres Duraković, Natalija Baioch i Natalija Tvrtković.

Predsjednica Melita Kolarec zahvalila je uzvanicima na dolasku te članovima Skupštine na ukazanom povjerenju. Istaknula je da svako dijete treba proći školu gimnastike koja predstavlja osnovu za daljnji napredak u bilo kojoj drugoj sportskoj aktivnosti. Naglasila je da zajednički rad i suradnja svih istarskih klubova mogu doprinijeti razvoju, popularizaciji i uspjehu gimnastičkog sporta u Istarskoj županiji. (HGS)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa