boris je kriv

Opustjele istarske plaže

0

Kao da smo već duboko zašli u jesen, a još nismo ni zagazili u drugu polovicu rujna.

Tako sada izgledaju istarske plaže, i to one na kojima ljeti ne možeš pronaći put do mora od mnoštva šugamana i ležaljki.

Na pulskoj Ambreli vlada pustoš. Zatekli smo tek dvoje turista koji sjede na naplavini i uživaju u pogledu na pučinu. A prekjučer je još izgledalo kao da sezona kupanja neće tako brzo proći.

 

Ali nešto se pita i Borisa. Tako su nazvali ciklonu koja nas je dobrano ohladila. Barem smo pronašli krivca i prozvali ga imenom.

Boris nas je, dakle, ohladio, ali ni njegovim prolaskom stvari se neće, barem zasad tako kazuje prognoza, bitnije promijeniti. Možda će i porasti temperatura zraka, ali buri se ne nazire kraj, mogla bi puhati cijeli idući tjedan.

Iako je more još uvijek, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prilično toplo, bura će sigurno učiniti svoje. Jučer u osam sati tako je u pulskom akvatoriju izmjereno lijepih 24,5 stupnjeva Celzija, u Rovinju 25, dok je u Malom Lošinju temperatura već pala na 20,4.

Još uvijek je to za neke prihvatljiva temperatura za kupanje, ali takvih će iz dana u dan biti sve manje, ako ovakva prognoza ostane na snazi.

Autor

Bojan Žižović

Bojan Žižović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa