'ZELENO-ŽUTI' SUTRA NASTAVLJAJU PRVENSTVO PROTIV LOKOMOTIVE

Kadušić: Sutrašnja utakmica nas može samo motivirati da skočimo na vrh ljestvice

0
Advan Kadušić (foto: Milivoj Mijošek)
Advan Kadušić (foto: Milivoj Mijošek)

Dvije pobjede i neriješen rezultat pozitivna je serija s kojom su nogometaši Istre 1961 dočekali kraj pauze prouzrokovane reprezentativnim obvezama. Dobro ozračje u svlačionici svakako se želi nastaviti u sutrašnjem susretu protiv Lokomotive, koja se u proteklim sezonama pokazala kao jedna od najnezgodnijih po igru ‘zeleno-žutih’. Iako u dosadašnjih pet kola još nisu okusili slast pobjede, Zagrepčani se sigurno na Drosinu neće doći braniti, već naprotiv nastaviti dobar niz koji imaju protiv istarskog prvoligaša.

- Zadovoljni smo prolaskom u kupu i vjerujem da ćemo taj niz nastaviti i u prvenstvu. Imali smo dva gostujuća susreta koja smo riješili u našu korist, a nakon ove domaće utakmice protiv Lokomotive ponovno nam dolaze dva gostovanja. Pauza koja je za nama nam je dobrodošla, dečki su jako dobro radili i vjerujem da možemo doći do dobrog rezultata, rekao je na konferenciji za novinare trener Istre 1961 Paolo Tramezzani.

Tom prilikom potvrđeno je kako Oleksandr Petrusenko sigurno odlazi put Turske, a Tramezzani sigurno neće na raspolaganju imati ni ozlijeđenog Stephanea Kellera, dok je stanje Salima Fage Lawala još upitno i nije sigurno hoće li konkurirati za sutrašnji sastav.

- Nažalost u tom susretu nećemo imati pomoć Petrusenka, za kojega smo svi sretni da je postigao dobar transfer. Njegov doprinos momčadi bio je jako bitan ne samo u profesionalnom odnosu prema radu već i po njegovim osobnim karakteristikama i u tom dijelu će nam nedostajati. Ali želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Što se Lokomotive tiče, njezino stanje na tablici niti blizu ne odražava njihove kvalitete. Za nas je svaki susret bitan pa ćemo tako pristupiti i sutrašnjoj utakmici, rekao je u uvodu trener Paolo Tramezzani.

 

Jedan od bitnih kotačića u momčadi ove sezone je Advan Kadušić, kojemu ‘zeleno-žuti’ trener daje sve više povjerenja. Sa 450 minuta provedenih na terenu u šest susreta treći je igrač, uz vratara Lovru Majkića, po minutaži u ovoj sezoni (računa se i kup utakmica).

- Prošle sam sezone u dva navrata bio ozlijeđen zbog čega sam propustio velik dio prvenstva, da bi u ovoj sezoni bio potpuno spreman i vjerujem da sam svojim dobrim igrama treneru zadao slatke brige. U posljednje dvije godine od kada sam ovdje još nisam osjetio slast pobjede protiv Lokomotive. No to sve više nije važno, važna je samo sutrašnja utakmica. Smatram da smo u boljem momentu od naših gostiju, trenirali smo maksimalno što je jako važno i ne vidim razloga da sutra ne pobijedimo. Naravno da i oni imaju svoj motiv i ciljeve, ali kad igramo kod kuće smatram da smo nezgodniji i jači, kaže Kadušić. 

‘Zeleno-žuti’ su dosad u susretima koji su nosili određeni pritisak vezan uz veće pozicije na tablici uglavnom pokazali svoje lošije lice. Tako je bilo i pred dvije sezone kada im je upravo susret protiv Lokomotive otvarao vrata europskih natjecanja.

- Mi imamo svoj imperativ da osvojimo što više bodova, iako ne osjećamo nekakav poseban pritisak. Sutrašnja utakmica nas može samo motivirati da u slučaju pobjede skočimo u sam vrh ljestvice. Ta utakmica u Zagrebu pred dvije sezone nam je svakako ostala u sjećanju jer smo možda izgubili veliku priliku. Možda tada nismo bili ni spremni za europska nadmetanja, ali sutra je nova utakmica i nema smisla više se na to vraćati, zaključuje Advan Kadušić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa