pulski parlament

Objavljeno kad počinje obnova Fažanske i Vodnjanske, ali i što će biti s garažom na Marsovom polju

0
Obnovit će se dionica Fažanske do ulaza u Pulu (Foto: Google maps)
Obnovit će se dionica Fažanske do ulaza u Pulu (Foto: Google maps)

Obnova Fažanske ceste počinje 2. listopada, odvijat će se u dvije faze, a prva obuhvaća 500 metara dugu dionicu od pekare Vilson do raskrižja na ulazu u Pulu, kazala je na aktualcu pročelnica za urbanizam Samanta Barić, odgovarajući na pitanja vijećnice Dušice Radojčić (Možemo). Paralelno će se obnavljati i dio Vodnjanske ceste, a za vrijeme radova bit će osigurana posebna prometnica kroz gradilište. Pročelnica nije objavila koliko će radovi trajati, no kazala je da će oni ovisiti i o vremenskim (ne)prilikama, a više će se znati nakon koordinacijskog sastanka. „Nismo sami u tome“, rekla je, te dodala da je Grad zadužen za javnu rasvjetu te izgradnju dijela pločnika.

Kristijan Benčić, član Uprave Vodovoda je, odgovarajući Dušanku Babiću (NL FP), kazao da paralelno s obnovom Fažanske kreće i obnova vodovodne mreže na toj dionici. Kad je riječ o projektu aglomeracije Pula sjever, ugovorenom koncem srpnja, izvođači su uvedeni u posao, dok je na potezu od Pinezića do Vodnjana iskolčan teren pa bi radovi trebali početi. Benčić je kazao da bi uskoro trebali dobiti dinamički plan izvođača, pa se radovi u roku od mjesec dana mogu očekivati i u Štinjanu.

Ardemija Zimola (IDS) zanimalo je kad će Grad obznaniti cjelokupan popis svoje imovine. Pročelnica za upravljanje imovinom Sanja Kljajić Dakić odgovorila je da se konstantno radi na registru nekretnina.

„Kroz sporove dio dobivamo, dio gubimo, stalno ažuriramo podatke. Imamo popis nekretnina na kojem stalno radimo, on nije još javan ali će to biti“, kazala je Kljajić Dakić.

Kad je riječ o garažnoj kući na Marsovom polju, čija je izgradnja stopirana zbog imovinsko-pravnih problema, vijećnici su od pročelnice Kljajić Dakić doznali da je s vlasnikom zemljišta mirno razriješen spor, tužba je povučena. „Zaključili smo sporazum da mirno uđemo u posjed i obavimo geomehanička istraživanja da bismo znali koji su nam daljnji koraci“, rekla je Kljajić Dakić.

Seana Soldatića (HDZ) zanimalo je hoće li se graditi škola preko puta zaobilaznice s obzirom da za to postoji velika potreba. Hoćete li u idućoj proračunskoj godini uvrstiti dokumentaciju za izgradnju škole, zanimalo ga je. Pročelnica za društvene djelatnosti Ivana Sokolov odgovorila je da u idućoj proračunskoj godini Grad ima nekoliko konkretnih projekata koji se moraju realizirati.

„Počet ću s dogradnjom OŠ Kaštanjer, projektom koji traje jako dugo. U tijeku je javna nabava za glavni projekt i to treba dovršiti. Paralelno s time mjesecima smo tražili mjesto za djecu s poteškoćama u razvoju. Broj učenika u Školi za odgoj i obrazovanje drastično je narastao u posljednjih nekoliko godina, pogotovo zadnju godinu, tako da planiramo, i za što radimo dokumentaciju u sljedećem proračunu, izgradnju nove Škole za odgoj i obrazovanje kao prioritet. Apsolutno se slažem s ovim što ste spomenuli, da je potrebno razmišljati o izgradnji škole, odnosno o razmještanju jedne škole iz centra grada, s obzirom na porast stanovništva na rubnim dijelovima. Međutim, ovo su neki prioriteti koji će se u idućoj godini uvrstiti u proračun uz, naravno, spomenute izgradnje novih školskih dvorana s obzirom da je izašao novi javni poziv Nacionalnog plana oporavka i otpornosti“, odgovorila je Sokolov.

 

O ulaganjima u školske sportske dvorane govorila je pročelnica Barić, koja je otkrila i da je uređenje Pattinaggia u fazi izrade idejnog rješenja. Ove godine očekuje se javna nabava za glavni projekt, da bi do polovice 2025. bio gotov glavni projekt, nakon čega slijedi ishodovanje građevinske dozvole, rekla je Barić.

Vijećnici danas zbog odsutnosti direktora Branislava Bojanića nisu uspjeli doznati koliko je tužbi protiv građana zbog parkiranja pokrenuo Pula parking i koliko je, prema riječima Noela Mirkovića (Možemo), javnog novca potrošeno na podizanje tih tužbi.

„SLAPP tužbe nisu način da zajednicu učinimo demokratičnijom“, rekao je Mirković. Bojanićev zamjenik Dubravko Kolec obećao je odgovor dostaviti pisanim putem.

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa