KONFERENCIJA ZA NOVINARE U VK PULA

Pulska vaterpolska legenda preuzela klupu svog nekadašnjeg kluba

0
Konferencija za novinare VK Pula (foto: facebook)
Konferencija za novinare VK Pula (foto: facebook)

Vaterpolisti Pule predstavili su danas svog novog trenera. Radi se o proslavljenom pulskom vaterpolistu Damiru Buriću, koji se u svojstvu šefa stručnog stožera odlučio vratiti u svoj klub u kojem je započeo svoju uspješnu karijeru. Uz seniorsku momčad, Burić će preuzeti vođenje i U-13 selekcije prenašajući svoje bogato znanje i na mlađe kategorije ovog vaterpolskog kolektiva.

Dolazak Burića prokometnirao je tom prilikom predsjednik kluba Aleksandar Sušac, rekavši kako se pulski vaterpolisti nalaze u ključnom trenutku razvoja te kako vjeruje da okreću novu i bolju stranicu u radu kluba.

- Uvijek mi je bila želja raditi u matičnom klubu. Uz podršku uprave, cilj nam je podići klub na višu razinu, s posebnim naglaskom na rad s djecom, istaknuo je tom prilikom novi pulski trener Damir Burić.

 

Burić je svjetski, europski i olimpijski pobjednik te zlatni iz Svjetske lige, a uz to je i dvostruki osvajač Lige prvaka u klupskim natjecanjima s talijanskim Pro Reccom, kao i nositelj srebrne olimpijske medalje, čime je postao najtrofejniji istarski momčadski sportaš, pokušati će tako pomoći  pulskom vaterpolu konačno ozbiljnije iskorači u domaćim okvirima.

Kapetan seniorske ekipe Damjan Kosanović najavio je i novu sezonu 1B Hrvatske vaterpolo lige te istaknuo kako klub ove sezone teži većim ciljevima i vjeruje kako će uz nekoliko pojačanja postići još bolje rezultate.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa