pismo zabrinutog roditelja

Budući vozači naprasno izgubili poligon za vježbu u Puli. Alternative još nema

0
Uljanikova kasarna, Puljanima poznata kao Saura (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Uljanikova kasarna, Puljanima poznata kao Saura (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

"Obraćam vam se zbog jedne zanimljive aktualne teme", javlja nam se danas jedan čitatelj, te odmah prelazi na stvar.

"Naime, moj sin je napunio 18 godina, odradio sve potrebno za jednu pulsku autoškolu te mu je ostao jedan sat vožnje i ispit. Iznenada, ovaj tjedan zatvoren je poligon za autoškole koji se nalazio u stražnjem dvorištu 'Uljanikove kasarne' (Saura, op.n.). Kako se jedan dio ispita polaže na poligonu, svi ispiti su do daljnjega odgođeni", obavještava nas zabrinuti roditelj.

"Nameću se pitanja: zašto je poligon sada i bez najave zatvoren, te gdje i kada će Grad Pula osigurati novi poligon? I naravno, kada će pulskim kandidatima biti moguće polaganje ispita autoškole? Što se dulje čeka, kandidati zaboravljaju vještine koje su stekli na odrađenim i plaćenim satovima vožnje. Sin mi kaže da se svaki dodatni sat vožnje plaća 36 eura, što i nije tako malo. Nadam se da ćete istražiti ovu temu i da ćemo dobiti bar neke odgovore na navedena pitanja", kaže nam čitatelj.

Letimičnim pozivima prema nekoliko pulskih autoškola, dolazimo do informacije da su zatvaranjem perimetra Saure, o čemu smo nedavno pisali, mladi vozači doista izgubili dosadašnji poligon za vježbu. Štoviše, autoškolama je nedavnom promjenom vlasnika Saure ugovor o zakupu jednostavno istekao. Alternative još uvijek nema, te nije uopće poznato koje su druge opcije, niti kada će to biti odlučeno. Ipak, iz HAK-a kažu da je procedura u tijeku.

"Do navedene situacije je došlo uslijed promjene vlasništva dosadašnjeg poligona. Intenzivno tražimo novu lokaciju u Puli, a u međuvremenu vozački ispiti će se održavati u najbližem raspoloživom ispitnom mjestu - u Rovinju", kaže za Istarski.hr Alan Vojvodić iz Hrvatskog autokluba.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa