IPAK PRIZNALI POGREŠKU

Ispravljena nepravda pulskim boćarima. Međunarodna federacija se ispričala i najavila VAR

0
Ria Vojković i Marino Milićević s izbornikom Vjekoslavom Matetićem  (foto: HBS)
Ria Vojković i Marino Milićević s izbornikom Vjekoslavom Matetićem (foto: HBS)

Međunarodna boćarska federacija ispričala se hrvatskim reprezentativcima, inače članovima boćarskog kluba Pula, Riji Vojković i Marinu Milićeviću na sudačkoj pogrešci koja se dogodila u finalnom susretu jakog međunarodnog turnira u mješovitim štafetama, koji se održao u francuskom Bruguières.

Kao što smo pisali, Vojković i Milićević, grubo su oštećeni previdom vodstva natjecanja. Protivnici u finalnom nadmetanju, predstavnici St. Vulbasa, ostvarili su 47 pogotka iz 59 izbačaja, odnosno jedan pogodak manje od hrvatskih predstavnika koji su u finalu ostvarili 48 pogotka iz 57 izbačaja. Nevjerovatna je činjenica da su pored ispravnih odluka sudaca i snimke susreta delegati natjecanja evidentirali pogrešan rezultat i time grubo oštetili Hrvatsku štafetu oduzevši joj zasluženu titulu pobjednika. Direktor hrvatskih reprezentacija Vjekoslav Matetić žalio se na nepravednu odluku i žalba je konačno usvojena.

 

‘Tijekom finala ovog turnira, tajnik natjecanja je počinio dvije pogreške. Naime, dodijelio je dvije boće koje su suci proglasili nevažećima ekipi iz Saint-Vulbasa. Pregled snimke predmetnog natjecanja potvrđuje da je pobjeda s jednim poenom razlike nepravilna i trebala je pripasti Hrvatskoj. Međunarodna boćarska federacija ispričava se hrvatskim sportašima i njihovim voditeljima. Kako bismo izbjegli ovakvu vrstu situacije, tražit ću da se prouče tehnička i regulatorna studija kako bi se novi sustav implementirao u najkraćem mogućem roku, a on će omogućavati ponovno pregledavanje cijelih ili dijelova određenih natjecanja (sustav VAR)’, napisao je u službenoj isprici Frédéric Ruis, Predsjednik FIB-a u ime međunarodne boćarske federacije.

Svoje isprike putem društvenih mreža uputili su i organizatori iz Bruguièresa.

‘Nepravilnost je uočena dva sata nakon natjecanja, a klub Bruguières također je uputio isprike hrvatskim sportašima putem poruke. Jasno je da se to nije smjelo dogoditi, ali iz toga treba izvući pouke i unaprijediti naše metode. Samo oni koji ništa ne rade ne griješe. To je svakako bio veliki propust, ali ne bi trebalo zasjeniti uspješnu organizaciju ovog vikenda’.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa