predstavljen program vrednovanja istarske baštine

Bruno Krajcar i Lara Demarin otvaraju 'Kantautore u kaštelima'

0
Bruno Krajcar, Nada Mraković Prodan, Gracijano Kešac, Elis Lovrić, Vladimir Torbica
Bruno Krajcar, Nada Mraković Prodan, Gracijano Kešac, Elis Lovrić, Vladimir Torbica

Koncertom Bruna Krajcara i Lare Demarin u kuli Funtaneli u Sv. Lovreču Pazenatičkom u subotu, 14. rujna, započinje bogatog program manifestacije “Kantautori u kaštelima”, koji je predstavljenu pulskom Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. 

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica naglasio je da ova priredba ugošćuju kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre.

„Projekti su nastali prema ideji kantautorice Elis Lovrić, kao nadogradnja projekta Županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela, ali i zato što smo svjesni da imamo izvanrednu baštinu i izvanredne umjetnike koje ne znamo dovoljno cijeniti jer nam ponekad bude važnije ono što je izvan našeg dvorišta“, istaknuo je Torbica.

 

Županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković kazala je da je cilj kvalitetno valorizirati kulturniu baštinu na autentičnim mjestima, da se osjeti posebnost ovdašnje tradicije i kulture. "Na taj se način ona promovira i približava lokalnom stanovništvu, ali i našim brojnim posjetiteljima kojima će ovakvi događaji zasigurno uljepšati boravak u Istri“, dodala je Mraković.

Kantautorica Lovrić rekla je, pak, da je  kako je jako sretna što je Istarska županija još jednom prepoznala način kako se materijalizira nematerijalna baština. "Kada sam osmišljavala 'Kantautore', ideja je bila valoriziranje solo kantautora, onih umjetnika koji sami stvaraju glazbu, izvode, aranžiraju i produciraju te uživo nastupaju sami sa svojim instrumentom kako bi ljudima mogli prenijeti stvaralački čin i proces nastanka umjetnosti“, poručila je Lovrić.

Nakon subotnjeg uvodnog koncerta, “Kantautori u kaštelima" nastavljaju se s još dva koncerta Krajcara i Demarin, 20. rujna u Kaštelu Rota u Momjanu i 27. rujna u Kaštelu u Pazu, te koncertima Darija Marušića i Marina Kranjca, kojima će se pridružiti Edna Strenja Jurcan i uvodno predstaviti povijesne značajke kulturnih lokacija, 4. listopada u Crkvi Sv. Roka u Draguću, 11. listopada u Bazilici Sv. Martina u Sv. Lovreču Pazenatičkom i završnim koncertnim programom 18. listopada u Crkvi Sv. Petra u Sorbaru.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa