LJUBAV JE TO

Evo koji istarski političar po jednoj strasti podsjeća na doktora Luigija iz 'Malog mista'

0
Foto: Visit Kanfanar
Foto: Visit Kanfanar

Skoro svako selo u Istri ima boćarski klub. O masovnosti tradicionalnog sporta svjedoče brojke: proteklog je vikenda, naime, s ligaškim natjecanjem započelo čak 77 istarskih ekipa, odnosno više od 800 boćarica i boćara u čak 11 liga, od onih općinskih naviše. A tome treba pridodati i šest momčadi koje se natječu u dvije najbolje lige te u pogon kreću nešto kasnije.

Među tim silnim đogadorima, u uvodnom kolu od sreće je blistao općinski načelnik Kanfanara Sandro Jurman, nadaleko poznati pasionirani boćar. Imao je dvostruki razlog za slavlje: em je u subotu proslavio 53. rođendan, em je ekipa „Sošića“, u kojoj vodi glavnu riječ i važna je igračka karika, slavila startnu pobjedu. I to u prvom nastupu u nacionalnom rangu, nakon što su proljetos osvojili naslov prvaka Prve A županijske lige.

Svoj na svome - Sandro Jurman na jogu u Sošićima (Foto: Facebook)

Tako je Jurman na svom Facebook profilu, uz zahvale brojnim čestitarima, napisao: „Hvala i mojim suigračima iz BK Sošići koji su mi za rođendan poklonili pobjedu u našem premijernom nastupu u 2. Hrvatskoj boćarskoj ligi“.

 

Jurman, zapravo, po toj strasti podsjeća na legendarnog Smojinog doktora Luigija iz „Malog mista“: taj je, sjećamo se, ostavljao sve obaveze kada su ga zvali da baci na balote. I HSLS-ov načelnik Kanfanara - koji tu dužnost obavlja eto već petnaestu godinu - poslijepodnevom i vikendom ostavi posao i obaveze po strani, pa trči u kumpaniju na boće, aktivirati ispušni ventil. Glava mu je u balinu, što bi se reklo. Zna to svatko tko ga je barem jednom doživio na jogu. Katkad ga čak i suviše ponese žar i želja za pobjedom...

"Samo jako - Sošići" (Foto: Facebook)

U boćanju mu je omiljeni poklič „Samo Jako – Sošići!“, a u nogometu – jer glava mu je i u balunu - „Hajduk živi vječno!“. Naime, Jurman je strastveni  navijač splitskog kluba, pa je tako i nedavno, kada su „bili tići“ po tko zna koji put zarana odlepršali iz Europe, požurio na onoj društvenoj mreži utješno objaviti: “U danima sretnim, u danima grubim / Ja ne mogu drugo nego da te volim! / Iako ti to ne razumiš“.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa