BOĆANJE

Pulski boćari u nacionalnom dresu grubo oštećeni na jakom turniru u Francuskoj

0
Ria Vojković i Marino Milićević (foto: HBS)
Ria Vojković i Marino Milićević (foto: HBS)

U finalu jakog međunarodnog turnira u mješovitoj štafeti koji se održao u francuskom Bruguieresu hrvatski reprezentativci Ria Vojković i Marino Milićević, inače boćari Pule, grubo su oštećeni previdom vodstva natjecanja. Protivnici u finalnom nadmetanju, predstavnici St. Vulbasa, ostvarili su 47 pogotka iz 59 izbačaja, odnosno jedan pogodak manje od hrvatskih predstavnika koji su u finalu ostvarili 48 pogotka iz 57 izbačaja.

 

Nevjerovatna je činjenica da su pored ispravnih odluka sudaca i snimke susreta delegati natjecanja evidentirali pogrešan rezultat i time grubo oštetili Hrvatsku štafetu oduzevši joj zasluženu titulu pobjednika. Nikome nije jasno gdje su delegati natjecanja vidjeli dva dodatna pogotka za St. Vulbas čime su ih pretvorili u pobjednika. Slijedi službeni prigovor Hrvatskog boćarskog saveza i direktora reprezentacija Vjekoslava Matetića vodstvu natjecanja i FIB u čijem se kalendaru nalazi ovo natjecanje.

U kvalifikacijskim trčanjima članovi pulskog kluba imali su 48 pogodaka iz 57 izbačaja u prvom, te 45 pogodaka iz 56 izbačaja u drugom kvalifikacijskom nastupu, što je bio treći rezultat natjecanja koji im je osigurao plasman u finale.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa