PROFESOR NOGOMETA NA KLUPI KANFANARA

Ove moje ‘zlatne godine’, nakon desetljeća putovanja po svijetu, odlučio sam provesti u Istri

0
Miroslav Marjanović, trener Kanfanara (foto: S. Žulić)
Miroslav Marjanović, trener Kanfanara (foto: S. Žulić)

Nogometaši Kanfanara tijekom većeg dijela prvenstva u prošlosezonskoj Drugoj županijskoj nogometnoj ligi aspirirali su za sam vrh ljestvice da bi u smiraj sezone malo pokvarili taj svoj rezultat te na kraju zauzeli solidno peto mjesto. Ništa manje ne očekuje se ni u sezoni koja je pred njima. 

Tijekom ove ljetne pauze bilo je dosta prometno u kanfanarskoj svlačionici. Uz dosadašnjeg trenera Sandija Križmana put susjedne Smoljanci Slobode krenuli su i igrači Luka Zaharija i Antonio Pamić, dok je Siniša Stojanov svoj nogometni put odlučio nastaviti u Mladosti iz Rovinjskog Sela. S druge strane pristigli su Mauro Frančula, Karlo Karlović, Dejan Jakeljić, Jan Krajcar i Ivan Milovan. No najznačajnije ime svakako je novi trener Miroslav Marjanović. Profesor nogometa, koji je svojevremeno radio i kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu, iza sebe ima vrlo zavidnu trenersku karijeru. Marjanović je tako radio u Dinamu, ljubljanskoj Olimpiji, Krškom i Zbrojovki iz Brna kao kondicijski trener, a najveći dio karijere proveo je u SAD-u i Kanadi, dok je imao prilike raditi i u Africi. 

- Ove moje ‘zlatne godine’, nakon desetljeća putovanja po svijetu, odlučio sam provesti u Istri. Prošle sam godine sudjelovao u jednom projektu mladih nogometaša Svetvinčenta i Kanfanara i tu se upoznao i zbližio s vodstvom kluba te nekim ljudima u Kanfanaru i tako smo započeli suradnju, kaže Marjanović o svojoj odluci da se pridruži Kanfanarcima.

 

Kanfanarski strateg zadovoljan je učinjenim u pripremnom periodu s obzirom da i u unutrašnjosti Istre ljetna sezona značajno utječe na poslovne obaveze igrača.

- Možda smo zakasnili nekih tjedan dana, no odaziv na treninge je vrlo dobar s obzirom da treniramo četiri puta na tjedan. Dečki odlično odgovaraju na podražaje koji su možda malo drugačiji nego su dosad bili navikli. Imao sam mali strah kako će reagirati na to, no imam strašnu selekciju dečkiju. Mi smo svoje napravili no hoće li to biti dovoljno vidjeti ćemo u službenim utakmicama.

Pripremni susreti pokazali su kako će momčad iz Općine istarskog vola biti jedan od najznačajnijih konkurenata za vrh ljestvice.

- Liga je puno izjednačenija i teško je znati kakvo je stanje ostalih momčadi. Naša je želja biti među prvih šest ekipa u ligi kako bismo izbjegli borbu za ostanak, no ukoliko se pokaže prilika za nešto više rado ćemo ju zgrabiti. Atmosfera je dobra, pripremne utakmice su pokazale da bi mogli biti dobri, no početak prvenstva će biti pravi pokazatelj, oprezan je u svojim najavama Miroslav Marjanović.

Kanfanarce danas čeka start u sezonu kada od 17.30 sati gostuju u Petroviji kod istoimenog domaćina.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa