ANA JAJČEVIĆ, NAJBOLJI STRIJELAC LABUDICA

Iskusnije smo za jednu sezonu. Sredina tablice ne bi trebala biti upitna

0
Ana Jajčević (foto: Marin Stepčić / ŽRK Rudar)
Ana Jajčević (foto: Marin Stepčić / ŽRK Rudar)

Nakon nešto više od mjesec dana znoja i napornog rada, ovoga vikenda početak sezone čeka rukometašice labinskog Rudara. Nakon prošlogodišnjeg debija u Prvoj ženskoj rukometnoj ligi, nakon čak četiri desetljeća izbivanja iz najvišeg rukometnog razreda, mlade Labinjanke će s godinom iskustva iza sebe pokušati nastaviti ploviti prvoligaškim vodama. 

U pripremnom periodu Labinjanke su odigrale i tri provjerne utakmice, jednu internu s mlađim rukometašima muškog kluba, s bivšim austrijskim prvakinjama WAT Atzgerdorf koju su izgubile s minimalnih 27:26, da bi u posljednjoj pobijedile Liburnija Opatiju s uvjerljivih 33:24.

- Pripreme su prošle dobro. Jako puno se radilo, najviše na snazi i kondicijskoj pripremi, pa je dio treninga bio održavan na stadionu i u teretani. Činjenica je da nam je otišlo čak osam igračica, no došle su nam četiri djevojke koje su se jako dobro uklopile. Sa curama se znamo još od ranije iz lige, tako da oko njihovog uklapanja u našu ekipu nije bilo nikakvog problema, kaže o pripremnom periodu najefikasnija Labudica u prošloj sezoni Ana Jajčević.

 

U subotu s početkom u 19.30 sati na parket sportskog centra ‘Franko Mileta’ stižu djevojke iz Bjelovara koje su u prošlom prvenstvu zauzele peto mjesto prvoligaškog poretka.

- Bjelovar je jako dobra ekipa, o čemu dovoljno govori činjenica kako nastupaju u europskim natjecanjima. Uz to, već su godinama u samom vrhu prvenstvene ljestvice, a ovoga su se ljeta dodatno pojačale na par pozicija. No, mi se također dobro pripremamo za tu utakmicu, koja će sigurno biti teška. Dati ćemo sve od sebe i potruditi se da bodovi ostanu u Labinu, a naravno sve je to puno lakše uz navijače koje pozivam da nas dođu bodriti u što većem broju i budu naš osmi igrač, kaže o prvoj utakmici sezone Ana Jajčević.

Nakon prošlogodišnjeg očuvanja prvoligaškog statusa ljubitelji rukometa u Labinu očekuju još uspješniju sezonu Labudica, koja je sada iskusnija za sezonu igranja u najvišem rangu.

- Da, iskusnije smo za jednu sezonu, a uz to imamo nove suigračice te nekoliko povratnica od ozljeda. Smatram da smo dobra ekipa i da se uz dobre treninge i kroz utakmice možemo dodatno još bolje uigrati. Ukoliko to uspijemo sredina tablice ne bi trebala biti upitna. Vjerujem da će nam se ubrzo vratiti i ozlijeđene Matea Peršić i Ivana Vrkić čime ćemo imati dodatno pojačanu konkurenciju u kadru, dodaje Jajčević. 



 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa