stiže razdoblje neizvjesnosti

Svakako odite na more danas i sutra

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Krenuo je rujan a vrijeme je još uvijek ljetno. Mnogi si zato ovih dana postavljaju pitanje - do kad će tako biti?

Najpreciznije odgovor je da  se - ne zna. 

"Nemojte se iznenaditi ako primjerice jutarnji izlazi predviđaju 100 mm kiše, a već večernji suho vrijeme. U takvoj situaciji karte sume oborine gotovo da su neupotrebljive", piše Istramet i najavljuje nešto nestabilnije vrijeme, ali prvenstveno u unutrašnjosti poluotoka i u gorju, uz čestu pojavu poslijepodnevnih grmljavinskih pljuskova.

 

"Jača destabilizacija atmosfere uz široko raspoređene pljuskove stiže krajem četvrtka kada je izgledno formiranje značajnijeg oborinskog vala", piše Istramet.

Što nas čeka na prijelazu iz prve u drugu dekadu rujna, dodaju, zaista je teško reći.

"Dio modela predviđa nastavak vrlo toplog, a ponegdje i vrućeg vremena, međutim dio produkata sugerira kako bi uz promjenjivije vrijeme ipak polako nastupila i tranzicija prema ranoj jeseni", piše Istramet i zaključuje:

"Mnogi se pitaju stiže li s ovom promjenom ljetu kraj? Čak i ako se ostvare modeli koji predviđaju svježiji scenarij, to ne isključuje mogućnost dolaska babljeg ljeta krajem rujna i na prijelazu u listopad, što ne bi bilo iznenađenje s obzirom na razvoj vremena proteklih godina".

Dakle, najbolja ideja je ići na more danas i sutra, a nakon toga što bude - bude. 

Prema prognozama vikend bi također trebao biti sunčan, a od početka idućeg tjedna očekuje se ipak nešto hladnije vrijeme s kišom.  

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa