KOŠARKA

Puležani će i u nadolazećoj sezoni biti najveći kandidati za naslov

0
Mihael Škarica (foto: KK Pula 1981)
Mihael Škarica (foto: KK Pula 1981)

Košarkaši Pule 1981 nastavljaju slagati roster za sezonu 2024/25, a prema najavama kostur momčadi bi trebao ostati gotovo nepromijenjen. Nova sezona Druge muške lige Zapad je iza ugla, košarkaši Pule 1981 i treću će godinu za redom biti jedni od favorita za prvo mjesto koje će u travnju 2025. voditi u kvalifikacije za viši rang, iste one koje su prije samo nekoliko mjeseci okončali na trećem mjestu iza Opusa Puntamike i Đakova. Puležani su uvjerljivo dominirali tijekom čitavog baznog dijela sezone u zapadnoj skupini, da bi u razigravanju za ulazak u viši rang ostali 'kratki' za bod.

Kapetansku vrpcu i ove će sezone nositi Nikola Milivojević, dugogodišnji bek Bijelo-plavih koji će svoju momčad predvoditi u novim izazovima koji ih čekaju u nadolazećem natjecanju na Zapadu.

- Nakon proljetnog razočaranja i Prve lige koja je izmakla za samo pet koševa, planovi ostaju isti, dohvatiti promociju u Prvu mušku ligu koju, da budem iskren, mislim da zaslužujemo, ne krije ambicije 26-godišnji Milivojević.

 

Puležani su tako i u sezoni koja im predstoji odlučni postići zacrtani cilj te se nakon tri sezone ponovno pokušati vratiti u društvo kojemu se puleni trenera Lea Krizmana nekada pripadali.

- Očekujem da će ove sezone biti teže uhvatiti kvalifikacije, liga će biti jača, ali uz naš kvalitetan rad i zalaganje vjerujem da možemo do kraja, godinu smo iskusniji, što će nam svakako pomoći kroz sezonu. Znamo gdje smo griješili, znamo što trebamo ispraviti te s nestrpljenjem čekamo početak sezone, zaključuje kapetan Puležana.

U bijelo-plavom pulskom dresu u novoj će sezoni ostati i Mihael Škarica, jedan od nosioca igre košarkaša Pule 1981 u proteklom razdoblju. Dvadesetogodišnji 187 centimetara visoki bek u Pulu je prošlog ljeta stigao iz redova Premijerligaša Dinamo Zagreba te se ubrzo nametnuo kao prvi playmaker Puležana.

- Ostali smo prvenstveno sami sebi dužni, nisam dvojio oko ostanka u Puli, želim da ove sezone odradimo posao do kraja i ostvarimo cilj ulaska u Prvu mušku ligu, decidiran je košarkaš iz Prozor Rame, koji pored bosansko-hercegovačke ima i hrvatsku putovnicu.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa