paolo tramezzani nakon istrinog slavlja u koprivnici

'Sretan sam, bili smo jaki. Ovo je naša igra'

0
Paolo Tramezzani (FOTO: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani (FOTO: Milivoj Mijošek)

Igra se zaboravlja, bodovi se pišu. Mogao bi to biti zaključak nakon jučerašnje prve pobjede na gostujućem terenu u ovoj sezoni Istre 1961, koja je s minimalnih 1:0 slavila na ‘Ivanu Kušeku Apašu’ u Koprivnici. ‘Zeleno-žuti’ su bili bolja momčad u prvom dijelu kada su dominirali u igri sa više šansi prema Slavenovom golu, no samo se jedna lopta nakon tih 45 minuta našla iza leđa njihovog vratara Šuška, kada je u 30. minuti na asistenciju Advana Kadušića pogodio Mario Čuić

'Zeleno-žuti' strateg Paolo Tramezzani u Koprivnici je iznenadio sastavom ostavivši na klupi sve svoje klasične napadače, dok u sredini u prvoj postavi nije bilo dosad gotovo nezamijenjivog Oleksandra Petrusenka. Kako je najavio u uvodu utakmice male korekcije napravio je kako bi se prilagodio protivniku, a i ozljede u jednom dijelu kreiraju sastav koji će poslati na teren. Pokazalo se to dobitnom kombinacijom iako su Istrini nogometaši 'teško živjeli' na koprivničkom travnjaku nakon postignutog gola.

- Nije bila lagana utakmica. Nikada nije lagano igrati u Koprivnici. Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali dobro, u drugom je Slaven bio agresivniji i ofenzivniji. Probali smo igrati s tri ofenzivca, ali bez klasičnog napadača. Sretan sam jer smo dobro kontrolirali utakmicu, nismo previše riskirali u prvom dijelu. Ostali smo jaki u teškim situacijama. Zaslužili smo tri boda. Za nas je korak naprijed što nismo primili pogodak, ovo je naša igra, rekao je nakon susreta Tramezzani. 

 

Ako gledamo prvih pet kola, bio je ovo treći najbolji start Istrijana otkad postoji HNL sa deset klubova u najelitnijem razredu, najbolji u eri Grupacije Baskonia-Alaves, a ne treba zaboraviti činjenicu da su u uvodu sezone protivnici bili i tri najbolje momčadi hrvatskoga prvenstva. Tramezzani je tako nastavio prošlogodišnju uspješnu seriju, kada je sa 14 osvojenih bodova u posljednjem krugu izjednačio najbolji bodovni učinak u ligaškoj četvrtini. Iako dojam možda nije takav, jer porazi protiv Dinama i Rijeke sa čak devet primljenih pogodaka u dva susreta daleko su od uspješnog, spojimo li prošlosezonski kraj s ovosezonskim startom dobivamo bodovno drugu najuspješniju seriju nekog trenera koji je sjedio na Istrinoj klupi (21 bod u 14 susreta), s obzirom da je Igor Pamić na zeleno-žutoj klupi u sezoni 2013/14 zabilježio u istom periodu bod više. U 20 utakmica sakupio je 29 bodova te ukoliko nastavi sličnim tempom mogla bi ovo biti plodna sezona za njegovu momčad, pogotovo što u sljedećih nekoliko kola igraju s protivnicima koji bi po kvaliteti trebali biti u rangu istarske momčadi. ‘Zeleno-žuti’ će nakon reprezentativne stanke ugostiti Lokomotivu, a potom gostovati u Varaždinu i Šibeniku i it će susreti definitivno trasirati put put ambicija u ovogodišnjem HNL prvenstvu. 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa