KICKBOXING

Istarski borci stigli do četiri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu!

0
DVOSTRUKI SVJETSKI PRVAK - Ivano Čelić (foto: KBK PLANET SPORT)
DVOSTRUKI SVJETSKI PRVAK - Ivano Čelić (foto: KBK PLANET SPORT)

Sa četiri zlatne medalje vraćaju se istarski borci s WAKO Svjetskog prvenstva u kickboxingu za mlađe kategorije, koje se proteklog tjedna održavalo u Mađarskoj. Pulski borac Ivano Čelić kući donosi čak dva zlata. Najbolji je bio u juniorskoj konkurenciji discipline  ‘point fight’ do 94 kilograma, svladavši u finalnoj borbi domaćeg borca Nagya Balinta. Drugo zlato stiglo je u ‘light contactu’ do 94 kilograma za juniore, gdje je u finalnom meču nadvisio Vitezslava Viteka Matyasa iz Češke.

- Ivano Čelić je toliko dominantan posljednjih godina na tatamijima da bi bilo pravo čudo da nije osvojio te naslove, čime je ponovno pokazao o kakvom se borcu radi, nije krio zadovoljstvo rezultatima predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije Dragan Ljuboja

 

U disciplini K1 za mlađe juniore do 67 kilograma najbolji je bio bujski borac Ryan Aličajić svladavši u finalnom susretu Leona Gaspara Chavichea iz Venezuele. Jedino zlato među djevojkama sjaji se oko vrata bujske borkinje Anđeline Videc koja je u finalu discipline K1 za starije juniorke do 52 kilograma bila bolja od Lene Klis-Dzieciatkowske iz Poljske, nakon što je u polufinalnoj borbi bila vrlo nadmoćna nad njezinom sunarodnjakinjom Aleksandrom Paczkowskom. Mlada Pazinka Greta Marečić stigla je do bronce u disciplini ‘kick light’ za starije kadetkinje do 60 kilograma.

- Imali smo vrlo teške i dugotrajne pripreme te moram priznati da smo se potajno nadali ovakvim rezultatima, jer znam njihove mogućnosti, iako se za ovakva natjecanja i protivnici dobro pripremaju. Mislim da nikada dosad Istra nije imala dva svjetska prvaka u K1 borbama, koje se smatraju 'kraljevskom' disciplinom u kickboxingu. Ryan je vrlo dominantno prošao kroz polufinalnu borbu protiv predstavnika Južne Afrike. S obzirom da je nastupio s ozlijeđenim rebrom u finalnoj borbi nismo išli na srljanje, već određeno taktiziranje što je donijelo rezultat. Što se Anđeline tiče, ove je godine osvojila sve što se osvojiti da. Polufinale je odradila kao 'brzi vlak', dok se u finalu vidio nekakav pritisak, s obzirom da joj je ovo posljednja sezona u juniorskoj konkurenciji. Zato mi je ova pobjeda bila nekako posebno draga, dodaje Ljuboja, koji je ujedno i trener dvoje bujskih boraca.

Iako su naši reprezentativci još u Mađarskoj, po povratku večeras priprema im se doček na glavnom bujskom trgu.

- Baš smo oduševljeni time. Jučer su svi zvali, a čak su napravili i neku rock pjesmu tim povodom. Jako nam znači podrška cijele zajednice, obitelji, sponzora i velikog kruga naših članova jer se radi o jako skupom natjecanju i pripremama. Vidjelo se veliko srce Grada Buja i okolnih gradova koji su nam pomagali u svemu tome, tako da bih rekao kako je ovo uspjeh cijele zajednice, zaključuje Ljuboja.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa