PARAOLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

‘Pulski Buzećan’ nadomak medalje! ‘Mislim da je bilo vrijeme za ovako nešto’

0
Davor Komar (Foto: Facebook)
Davor Komar (Foto: Facebook)

Najbolji hrvatski paraboćar Davor Komar plasirao se u polufinale kategorije BC4 na Paraolimpijskim igrama u Parizu osiguravši borbu za jedno od odličja. Nakon što je uspješno svladao prve tri stepenice proteklih dana, Komar je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Tajlanđanina Pornchoka Larpyena sa 7:2 i tako ostao u turniru među četvoricom najboljih. 

Komar, koji je aktualni europski prvak, je u prvom kolu pobijedio Slovaka Martina Streharsykog sa 10:1, potom i Španjolca Vasilea Agachea sa čak 18:0, da bi nastup u skupini zaključio slavljem protiv Kolumbijca Edilsona Chica Chice u 'tie-breaku'.

 

- Sretan sam i ponosan. Već sam godinama među prvih deset u svijetu i mislim da je bilo vrijeme za ovako nešto, kazao je 53-godišnji ‘pulski Buzećan’.

- Ispred mene su još dvije prilike, ne mislim ih propustiti. Zaslužujem medalju, puno je tu muke, rada i truda, dodao je. 

Protivnik na putu do finala bit će mu Britanac Stephen McGuire. Nakon što je osvajao europska i svjetska prvenstva, paraolimpijska medalja je jedina koja mu nedostaje u bogatoj kolekciji.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa