VELIKI USPJEH U KUPU HRVATSKE

Banjole stigle do povijesnog rezultata. Na Prematinku stiže jedan od velikana

0
DVOSTRUKI STRIJELAC - Stefan Atanasković (foto: Milivoj Mijošek)
DVOSTRUKI STRIJELAC - Stefan Atanasković (foto: Milivoj Mijošek)

Nogometaši Banjola ostvarili su plasman u iduće kolo Kupa Hrvatske, pobjedom nad Mladosti iz Petrinje od 2:0 dvjema zgodicima Stefana Atanaskovića. Povijesni je ovo rezultat momčadi s Prematinke koja u narednom kolu na svom travnjaku može očekivati susret protiv Dinama ili Hajduka. 

Domaćini su stvorili prvu ozbiljniju šansu na utakmici u 31. minuti kada je Roni Vujčić  lijepo proigravao s Ismarom Hairlahovićem i na kraju se našao u odličnoj prilici no gostujući vratar Gugec spašava svoja vrata. Desetak minuta kasnije zaprijetili su i gosti nakon slobodnog udarca gdje ubačaj Papića udarcem glavom Knežević šalje pored banjolskog gola. U samoj sudačkoj nadoknadi novu odličnu priliku imali su gosti kada je Papić uputio udarac u vrata Matka Tepšića, a Emrah Ćosić uklizavanjem spriječio pogodak.

Tek što se krenulo s centra u drugom dijelu Vigan Hoxha radi veliku grešku i gubi loptu na dvadesetak metara, ali Žužić ne uspijeva svladati Tepšića, koji izvanredno intervenira. Domaćini su do vodstva stigli u 51. minuti kada su lijepo kombinirali po lijevoj strani, Hairlahović je ušao u šesnaesterac te asistirao za Atanaskovića, koji trese petrinjsku mrežu. Točno deset minuta kasnije Luka Floridan je bio u odličnom prodoru, no gostujući vratar ponovno spriječava pogodak. Nakon tog kornera loptu glavom s druge stative u sredinu ubacuje Alen Kamenicki, a Atanasković volejem pod gredu povećava domaću prednost. Petrinjci su još jednom ozbiljnije zaprijetili u 77. minuti, no Horvatin glavom trese gredu.

Banjole - Mladost Petrinja 2:0 (0:0)

      

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa