Za ostanak doma i vrhunske rezultate

Evo koji su pulski sportaši i klubovi podijelili 58 tisuća eura potpore

0
Snimio: Milivoj Mijošek
Snimio: Milivoj Mijošek

Zaklada za sport Grada Pule dodijelila je tamošnjim pojedincima i klubovima gotovo 58 tisuća eura potpora na potpisivanju ugovora o sufinanicranju 27. kolovoza. Predsjednik Upravnog odbora Zaklade  Elvis Peršić objasnio je da će se, po provedenom javnom pozivu, sufinancirati čak 33 programa u pet kategorija.

Potpore su, napomenuo je, dobili kvalitetniji programi, sportaši i klubovi bolje rangirani prema kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, a bodovala se i kvaliteta prijave, te postignuti rezultatii i dosadašnji programi.

U kategoriji program za sve skupine sportaša - školski sport, potpore su dobili ŠSD Gimnazijalac (Odbojka djevojke) i ŠSD Medicinar (Stolni tenis djevojke). U kategoriji manifestacija, sufinanciranje su zavrijedili Plivački klub Arena, Klub sportsko ritmičke gimnastike Gazela, Kickboxing klub Planet sport te Šahovski klub Pula.

 

Nadalje, među perspektivnim sportašima sredstva su dobili Ivano Čelić i David Vretenar iz Kickboxing kluba Planet sport, Mia Jadreško, Karlo  Krčelić i Loren Benčić iz Plivačkog kluba Arena, Elena Brletić iz Karate kluba Pula, Mateo Matteoni i Leana  Žunić iz Jiu Jitsu kluba Lotus, Iva  Rokvić iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Ana Mišan i David Radovčić iz Sportskog penjačkog kluba Onsight.

Također, u programu pojedinačnog sporta ugovore su potpisali Elizabeta Crnković i Marko Džin iz Kickboxing kluba Planet Sport, Majda Kajtez iz Atletskog kluba Istra, Dani Klačar, Robert Klačar i Dominik Družeta iz Judo kluba Istarski Borac, Tedi Leonardelli iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Lara Škoro iz Odbojkaškog kluba Pula.

Naposljetku, u ekipnom sportu potpore idu za MNK Futsal Pula, NK Istra 1961 - omladinska škola, Veslački klub Istra, Jiu Jitsu klub Lotus, RK Arena Pula, NK Uljanik, Odbojkaški klub Pula i KK Stoja.

„Želimo poduprijeti čim više vrhunskih sportaša i pomoći im da ostvare planirane rezultate“, poručio je Peršić, ističući činjenicu da se i ove godine podupiru školska sportska društva.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je, pak, da je misija Zaklade financiranje talentiranih sportaša, trenera i klubova izvanproračunskim sredstvima. "Radi se o vrlo uspješnoj, pozitivnoj gradskoj priči“, ocijenio je Zoričić, podcrtavši da se drugu godinu uzastopce u dva navrata izdvajaju znatna sredstva, ne bi li sportaši mogli ostati u Puli i nastaviti nizati vrhunske rezultate.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa