RADOVI U DRUŠTVENOM CENTRU PRI KRAJU

S novim pazinskim vrtićem sva djeca imat će svoje mjesto

0
Ulaganje je vrijedno preko tri milijuna eura
Ulaganje je vrijedno preko tri milijuna eura

Primiče se kraju rekonstrukcija i dogradnja zgrade novog vrtića u pazinskom Društvenom centru „Veli Jože“. Dovršavaju se unutarnji radovi, nakon čega će se urediti okoliš te ugraditi oprema, izvijestili su iz Grada Pazina.

Nakon dobivanja uporabne dozvole očekuju se i ostale propisane suglasnosti da bi vrtić mogao krenuti s radom, vjeruju, prije kraja ove godine.

„U nekim gradovima ne mogu upisati ni svu djecu u vrtić, a mi ćemo od 1. siječnja imati zbrinute i sve jasličarce s navršenih godinu dana“, poručila je gradonačelnica Pazina Suzana Jašić na nedavnom potpisivanju kolektivnog ugovora za zaposlenike Dječjem vrtića Olga Ban Pazin.

 

Naime, u novom vrtiću mjesto će naći jasličke skupine koje će se formirati nakon skorašnjeg javnog poziva za upis. Uz njih, ondje će se preseliti i četiri vrtićke skupine iz privremenog smještaja u kojem borave od 2021. godine, nakon urušavanja stropa u "donjem" vrtiću. Ukupno osam skupina smjestit će se na 1.500 četvornih metara prostora potpuno prilagođenog djeci. 

Ukupna vrijednost rekonstrukcije i dogradnje iznosi gotovo 2,9 milijuna, a oprema stoji 191 tisuću eura. Grad Pazin je za ovo ulaganje podignuo kredit, a trećina iznosa, odnosno 900 tisuća eura, osigurana je putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

„Ovaj projekt iznimno je važan za zajednicu, jer se izvodi prema najvišim standardima kako bi se našoj djeci osigurali optimalni uvjeti predškolskog odgoja. Kapacitet će osigurati mjesto u javnom vrtiću za svako pazinsko dijete starije od godinu dana, što je iznimno značajan korak za grad i njegove obitelji. Nestrpljivo čekamo dan kad će vrtić službeno otvoriti vrata“, zaključuju iz lokalne uprave.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa