REMI ISTRE 1961 i HAJDUKA NA DROSINI

Heister na debiju raspametio Drosinu, gosti izjednačili s igračem više

0
Proslava zgoditka Marcela Heistera (foto: Milivoj Mijošek)
Proslava zgoditka Marcela Heistera (foto: Milivoj Mijošek)

Nešto više od sedam tisuća ljudi ispratilo je susret Istre 1961 i Hajduka koji nije dao pobjednika. Zadovoljniji bodom svakako mogu biti domaći nogometaši, iako su obje momčadi imali nekoliko vrlo izglednih prilika za slavlje u ovom susretu. Na početku same utakmice malo slavlje za mladog Štinjanca Matea Lisicu, koji je u prošlom susretu protiv Gorice zabilježio 100. nastup u Istrinom dresu, iako ima samo 21 godinu. 

Nije moglo bolje početi zadomaćine. U prvoj akciji na utakmici Elias Filet je proigrao Ćalušića koji je kratko proslinedio za Marcela Heistera,  a on skosa puca prema Lučićevom golu i dovodi Istru u vodstvo za veliku euforiju ‘zeleno-žutih’ poklonika. Heisteru je ovo bio prvi start u Istrinom dresu, nakon što je u prošloj utakmici dobio završnicu na Rujevici i tako se na najbolji mogući način vratio u Pulu. Splićani prijete samo tri minute kasnije nakon što je Hrgović odlično potegnuo pod gredu iz daljine, no Lovro Majkić bravuroznom intervencijom spašava svoja vrata. 

U 17. minuti ponovno Istra ima dobru šansu, a udarac Salim Fago Lawala ide zamalo preko Hajdukovih vratiju. Mogli su domaćini povećati svoje vodstvo u 21. minuti. Advan Kadušić je sam izašao pred Lučića no u ključnom trenutku oklijevao i fenomenalna šansa je upropaštena. Sijevalo je potom i s druge strane a Majkić se s dvije odlične obrane promaknuo u junaka prvog dijela. Mreža se do kraja prvog dijela tresla i u 40. minuti kada je Filet bio strijelac, no bio je u zaleđu.

U nastavku susreta ponovno gledamo ravnopravnu utakmicu u kojem su domaći nogometaši, koji su nastupili u gostujućoj ‘Kažun’ kombinaciji dresova, ponovno imali dobru šansu, no na proigravanje Heistera Lawal ponovno šalje loptu zamalo pored gola. Hajduk je izjednačio u 60. minuti. Hrgović je u glavu pogodio Livaju na petercu koji neometan pogađa Majkićevu mrežu u trenucima kada su domaći nogometaši imali igrača manje na terenu zbog ozljede Lawala koji je potom napustio igru. Dobru šansu gosti su imali i dvije minute kasnije, no udarac Rakitića iz slobodnog udarca brani Majkić.

U posljednjih pola sata gosti su svim silama pokušavali stići do vodećeg pogotka no Majkić je bio jednostavno neukrotiv, dok s druge strane nekoliko obećavajućih akcija Istrijana nije bilo dovoljno brzo izvedeno za konkretniju završnicu. Novi ‘dar-mar’ pred Istrinim golom radi Livaja u 80. minuti no krajnjim su se naporima domaći nogometaši uspjeli obraniti. Domaći navijači uzdahnuli su na ulazu u sudačku nadoknadu kada Lisica s lijeve strane šalje loptu preko gola no rezultat se do posljednjeg zvižduka suca Pejina više nije mijenjao.

Istra 1961 - Hajduk 1:1 (1:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa