MARIN ŽGOMBA, JUNAK JUČERAŠNJE VELIKE POBJEDE ULJANIKA

'Znao sam da kada zabijemo, da će golova biti još'

0
Marin Žgomba (foto: NK Istra 1961)
Marin Žgomba (foto: NK Istra 1961)

Glasom rutinera koji kao da je u životu odigrao bezbroj bitnih i premijernih utakmica zvučao je četverostruki Uljanikov strijelac Marin Žgomba dan nakon maestralne predstave koju je pružio u prvom kolu SuperSport Druge nogometne lige za momčad s Verude u srazu s Hrvacama. Mladi 19-godišnji nogometaš Istre 1961 je u ‘paketu’ sa stručnim vodstvom i svojim ‘zeleno-žutim’ suigračima iz juniorskih dana značajno proširio Uljanikov kadar i povećao ambicije od puke borbe za ostanak, a već u našem uvodnom razgovoru istaknuo je nadu kako ćemo se ove sezone vjerojatno još više puta čuti zbog njegovih nogometnih predstava.

- Kako ne bih bio zadovoljan s četiri postignuta gola, iako pobjeda nije bila baš laka, da se ne lažemo. U prvih dvadeset minuta pritisli su nas, kao što smo i očekivali, te smo znali da ukoliko izdržimo to razdoblje igre bez primljenog gola da imamo velike šanse izvući pozitivan rezultat. Znali smo i da kada postignemo prvi zgoditak da će ih doći još i to se upravo dogodilo. Treme na premijeri nije bilo, zato treniramo da budemo spremni i koncentrirani, kaže o svojoj jučerašnjoj predstavi mladi veznjak Istre 1961 i Uljanika. 

Uvodnom pobjedom ‘brodograditelji’ su tako samo nastavili dobar niz i ritam koji su prikazivali u pripremnim susretima, a njihov trener Sergej Banović očito je pronašao pravu formulu za sastav koji vodi od ove sezone.

- S ovim trenerom smo već dugo i pripreme su uvijek bile odlične. I dečki koji su od prije u Uljaniku su također zadovoljni što su pokazivali i rezultati u pripremnom susretu. Treniram cijelo vrijeme s Uljanikom i mislim da se to i vidi na terenu, kaže o pripremnom razdoblju Žgomba.

 

Puljani su tako već u prvom kolu pokazali kako će biti vrlo ozbiljan takmac u drugoligaškoj konkurenciji, a mladi nogometaši pristigli sa susjedne Drosine velika pomoć u tom cilju.

- Kada sam dogovarao sa svojim klubom Istrom 1961 dolazak u Uljanik rekao sam da ako ćemo ‘ganjat’ rezultat da želim sudjelovati u tom projektu. Kada sam stigao na Verudu vidio sam da je ekipa stvarno odlična, pojedinačno i ekipno, te uz dečke s kojima sam igrao prije tu su i oni stariji koji su nas odlično primili od primjerice Milivoja Simeunovića, Sebastiana Jokića i Kristijana Batelića te ostalih. Teško je sad reći koji ćemo biti na tablici no sigurno je da ćemo pokušati dati sve od sebe da budemo što više. Trebati će nam prvih par kola da malo bolje upoznamo ligu, s obzirom da je pravilo da stalno moraju igrati četiri mlađa igrača značajno promijenilo kadar svih momčadi. Stoga je teško suditi kakva je realna situacija tih momčadi u ovoj sezoni, procjenjuje Marin Žgomba. 

Za igrača koji već ima zabilježeno nekoliko nastupa u najelitnijem nogometnom razredu slanje na posudbu u niži rang ponekad zvuči kao kazna, no 19-godišnji Puležan na to gleda vrlo pozitivno, vjerujući kako će mu ova sezona pomoći da se kasnije ustali i u ‘zeleno-žutom’ dresu.

- To je svakako dobar razvojni put za mlade igrače, naravno ukoliko je i ekipa u koju ideš dobra. Za sada se ispostavilo da se sve to složilo i nadam se da će tako biti i ostatku dečkiju koji su došli iz Istre 1961. Na tome mogu stvarno zahvaliti klubovima koji su se uspjeli dogovoriti. Mislim da još imam vremena za prvi sastav i da ću ga kroz ovo natjecanje u Drugoj ligi izboriti svoje mjesto u prvoj momčadi, ambiciozan je mladi pulski veznjak. 

Iskreno se nadam pobjedi Istre 1961

Marin Žgomba je svoj debi na prvoligaškim travnjacima imao 17. srpnja 2022. kao šesnaestogodišnjak i to na Drosini protiv Istrinog današnjeg suparnika Hajduka. Naravno, nakon jučerašnje pobjede s Uljanikom, danas će s tribina pulskog stadiona zdušno bodriti svoje suigrače u srazu sa Splićanima.

- Svaka je utakmice lijepa bilo da igraš u pionirima ili za seniore. Te utakmice se svakako sjećam, a kako sam i tada rekao trema je postojala prvih par minuta na klupi, no kad uđeš u igru i uđeš u ritam zaboraviš na takve stvari. Prođe te sve to okolo i ostaješ na onome što radiš. Što se današnje utakmice tiče, iskreno se nadam pobjedi Istre, no teško je ovako prognozirati. Loše smo započeli sezoni no siguran sam da momčad ima dosta kvalitete i da bi se tu moglo uzet bodove, pogotovo jer igramo na svom terenu, kaže Žgomba.  

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa