UVJERLJIVA POBJEDA ULJANIKA

Marin Žgomba ‘ukrao show’ u drugoligaškoj premijeri na Verudi

0
Marin Žgomba (foto: NK Istra 1961)
Marin Žgomba (foto: NK Istra 1961)

Pamtiti će mladi Istrin igrač na posudbi u Uljaniku Marin Žgomba, ali i svi ljubitelji kluba s Verude, premijeru u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. ‘Brodograditelji’ na ‘zeleno-žuti’ pogon u potpunosti su deklasirali svog prvog ovosezonskog protivnika Hrvace rezultatom 4:0, a mladi Žgomba bio je posebno nadahnut pospremivši ‘poker’ u mrežu gostujućeg vratara Ivana Perića za manje od pola sata. Puljani su tako pokazali već u prvom kolu kako su glavni aspiranti na najviše drugoligaške pozicije, a mladi Istrini igrači na posudbi u drugom pulskom klubu kako će biti udarna snaga 'plavih' s Verude.

 

Lijep nogometni dekor na stadionu na Verudi prvi je zgoditak dočekao u 28. minuti kada se Robert Perić-Komšić izborio za jednu loptu na četrdesetak metara od gostujućeg gola, malo iskosa, te uspio pronaći Žgombu koji sam izlazi pred vratara i dovodi Puljane u vodstvo. Dvije minute prije kraja prvog dijela ponovno gledamo liojepu akciju mladih Istrinih nada na posudbi u Uljaniku, kada je Žgomba povukao loptu gotovo od svog šesnaesterca, prenio ju preko centra te na krilu uposlio Dukana Ahmetija koji radi dar-mar na desnoj strani, a njegov udarac odbija vratar Perić na dvanaestak metara, gdje je ponovno Žgomba koji pogađa lijepim odmjerenim udarcem za povećanje vodstva.

U nastavku susreta nije trebalo puno čekati na Žgombin ‘hat-trick’. U 50 minuti pritisnuo je prvo ime utakmice gostujućeg vratara kojemu nije preostalo ništa drugo nego da loptu izbaci u aut, a nakon što su ‘brodograditelji’ brzo izveli ubačaj sa strane Marin Žgomba po treći puta matira istrčalog Perića. Točku ‘na i’ mladi Istrin veznjak stavlja u 55. minuti kada odlično primiruje dugačku loptu Lukasa Buića, vara svog čuvara te ponovno lijepo plasiranom loptom postavlja konačni rezultat susreta.

Uljanik - Hrvace 4:0 (2:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa