ZANIMLJIVA USPOREDBA TALIJANSKOG TRENERA

Kao igrač bio je vrlo mišićav, jak u glavi, ali moglo bi se reći: ludi konj

0
Foto: Zvonimir Barišin/ PIXSELL - Milivoj Mijošek
Foto: Zvonimir Barišin/ PIXSELL - Milivoj Mijošek

O idućem susretu Istre 1961 i Hajduka već smo mnogo toga napisali, a do nedjelje još će slova na tipkovnici izgubiti malo boje zbog ovog susreta, koji pobuđuje veliku pažnju i interes istarske nogometne publike. Gostujući trener Hajduka Gennaro Gattuso održao je konferenciju za novinare uoči susreta sa ‘zeleno-žutima’ na kojoj je objasnio i svoj odnos i poznanstvo s Istrinim trenerom Paolom Tramezzanijem, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Trener Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još čujem. Radili smo oboje i u Sionu. Radi dobro, mentalitet mu je bitan što se tiče njegove igre. Dosta je znatiželjan, čujem se s njim često, znam koje su mu mogućnosti. Istra je ozbiljna momčad, igraju na čovjeka, barem su tako zadnje utakmice igrali. Igraju agresivno, moramo biti pripremljeni na taj način njegove igre. Hajduk prošlih sezona nije baš tako često pobjeđivao Istru, prošle sezone je bilo svega, zadnja utakmica je ostala 1:1. Kao što sam i naglasio, igraju agresivno. Najviše ćemo se pripremiti s početnom postavom, rekao je o nadolazećem ogledu trener Gattuso.

 

Dva trenera nekoliko su se puta susreli i na travnjaku kao igrači, a novinari su apostrofirali susret iz 2003. godine kada su igrali Milan i Atalanta, kada je utakmica završila rezultatom 3:3. Jeste li se kao treneri suočili, makar u prijateljskoj utakmici?, zanimalo je novinare.

- Nije to bila prva utakmica i prije toga smo igrali. Zadnje kolo prvenstva 98/99. Igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo nažalost ispali iz lige. Upravo sam se s njim porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica, prisjeća se Gattuso.

Kakav je Tramezzani bio kao igrač?

- Kao igrač bio je vrlo mišićav, jak u glavi, ali moglo bi se reći: ludi konj. Mogao je ostvariti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je između Dialla i Melnjaka, zaključio je Hajdukov trener priču o Istrinom strategu.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa