odobreno 30.000 eura

Općina Medulin poziva djecu na besplatne radionice

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Općini Medulin je odobren pilot projekt težak 30.000 eura za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I do IV razreda osnovne škole, za koji je načelnik Ivan Kirac 30. srpnja potpisao ugovor sa Ministarstvom demografije i useljeništva. Navedeni iznos predstavlja maksimalan iznos koji se mogao dodijeliti prijaviteljima u kategoriji u kojoj se nalazi Općina Medulin.

Taj novac će se koristiti za pokrivanje troškova provedbe aktivnosti za djecu, a sve aktivnosti će biti besplatne za polaznike. Provodit će se u pedagoškoj/školskoj 2024./2025. godini od 9. rujna 2024. do 13. lipnja 2025. godine.

U sklopu projekta provoditi će se aktivnosti za polaznike Javne ustanove Dječji vrtić Medulin, koje će automatizmom u program uključiti vrtić. Za djecu jasličke i vrtićke dobi upisane u Dječji vrtić Medulin koji obuhvaća matičnu ustanovu i podružnice, nije potrebna prijava djece. Djeca uključena u program ustanove Dječji vrtić Medulin imat će priliku pohađati dramske kreativne radionice i glazbene radionice. Dramske radionice povećavaju socijalnu osvještenost, samodisciplinu te poboljšavaju vještine timskog rada djece i pokreću kreativnu nit u djeci. Glazbene radionice podržavaju cjeloviti razvoj djece, od jezičnih i kognitivnih vještina do vršnjačkih intereakcija i emocionalne ravnoteže.

 

Aktivnosti koje će se provoditi za djecu polaznike od 1. do 4. razreda osnovne škole su Škola sporta kojoj je cilj razvoj motoričkih vještina i usvajanje novih znanja (polaznici će se izmjenično iskusiti u atletici, odbojci i nogometu u Medulinu te tekawaendou u Banjolama na način da će svaki od četiri sporta pohađati oko dva mjeseca); kreativne radionice učenja engleskog jezika u Medulinu na bazi igre kroz likovno i stvaralačko istraživanje te STEAM radionice u Medulinu na kojima će se djeca kroz igru upoznati sa agregatnim stanjima, životinjskim staništima i inženjerskim izazovima. 

Iz Općine pozivaju roditelje i staratelje da upišu djecu na besplatne aktivnosti,  najkasnije do 5. rujna.

Prijave upisa se vrše slanjem imena i prezimena djeteta, navođenjem razreda koji dijete pohađa, dostavom skenirane (fotografirane) osobne iskaznice/putovnice djeteta ili dostavom potvrde o prebivalištu te navođenjem odabrane aktivnosti na sljedeće kontakte: tajnik@sportskazajednicamedulin.hr ili 099 3925 827 (Škola sporta); medulinka@gmail.com ili 091 528 2356 (učenje engleskog) i 0981880564 (STEAM radionice).

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa