AUTOMOBILIZAM

Iskusni Buzećan lovi naslov u ESET Clio Trophy Cupu

0
Valter Nežić (foto: ESET Clio Trophy Cup)
Valter Nežić (foto: ESET Clio Trophy Cup)

Ovaj vikend održava se treće bodovno natjecanje Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama te Otvorenog Prvenstva Hrvatske - Croatia Challenge na automotodromu Slovakiaring, 30-tak kilometara od Bratislave. Utrka koja će biti bodovana za dva domaća prvenstva održava se u sklopu natjecanja za prvenstvo Centralno Europske Zone (CEZ) te se očekuje ukupno stotinjak automobilista iz cijele regije. Za utrku Prvenstva Hrvatske prijavljeno je 21 vozača i vozačica, dok će na utrci Otvorenog Prvenstva Hrvatske - Croatia Challenge učestvovati 25 vozača i vozačica. 

Uz državno prvenstvo slovački će motodrom ugostiti i nekoliko kup natjecanja, a među njima i Clio Trophy kup u kojem nastupaju i dva istarska automobilista - Buzećan Valter Nežić i Pazinac Ivan Gustin iz Istra Racing teama. 

 

Nežić je trenutno vodeći u konkurenciji automobila Renault Clio četvrte generacije u Clio Trophy Cupu dvije utrke prije kraja, jer nakon nastupa na Slovakia Ringu ostaje još utrka u češkom Brnu. Iskusni Buzećan propustio je prošlu sezonu zbog osobnih i poslovnih obveza, da bi se u ovoj našao na vrhu svoje konkurencije.

- Iskreno, moram priznati da sam očekivao malo jaču konkurenciju, bez obzira na to što je ovo posljednja sezona natjecanja s Cliom četvrte generacije. Propustio sam prošlu utrku u češkom Mostu, ali imao sam sreće što moj najveći konkurent nije završio utrku i upisao bodove. Ali zadovoljan sam postignutim rezultatima u dosadašnjim natjecanjima i vjerujem da ću uspješno završiti sezonu, iako u automobilizmu je bilo što teško prognozirati unaprijed kaže Valter Nežić nakon verifikacije u Slovačkoj.

Buzetski automobilist nastupa i u grupi 5 nacionalnog prvenstva gdje drži drugo mjesto iza Splićanina Petra Dajaka.

- Njegov BMW je puno snažniji od ostatka konkurencije i tu je nemoguće polučiti bolji rezultat, no i tu sam, s obzirom na okolnosti, zadovoljan postignutim, dodaje Nežić.

Do kraja natjecanja u Clio Trophy Cupu još su četiri utrke, dvije ovoga vikenda na SlovakiaRingu te dvije u Brnu, dok ga u Prvenstvu Hrvatske uz Slovakiu očekuju još nastupi na austrijskom Salzburg Ringu te domaćem Grobniku.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa