BOĆANJE

Pazinci Dajan Jurman i Martin Štihović iznenadili favorite

0
Najbolji na turniru u Ročkom Polju (foto: S. Žulić)
Najbolji na turniru u Ročkom Polju (foto: S. Žulić)

Vrlo neizvjesnom i uzbudljivom završnicom, kakvom se ne bi posramili ni puno renomiraniji turniri, završen je ovogodišnji tradicionalni međunarodni boćarski turnir u parovima ‘Ročko Polje Open 2024’. Nakon dvodnevnog natjecanja u finalnoj borbi snage su odmjerili favorizirani Slovenci Anže i Erik Petrič protiv pazinskim mladaca Dajana Jurmana i Martina Štihovića, a pobjeda je na kraju otišla Pazincima, koji su slavili rezultatom 8:2. Nakon solidnog turnira, ispalo je kako su Jurman i Štihović svoj najbolji repertoar sačuvali upravo za samu završnicu ne dozvoljavajući Petričima, od kojih je Anže trenutni član višestrukih europskih prvaka BRB Ivree iz Italije i višestruki osvajač svjetskih i europskih medalja, da očekivano uzmu ročkopoljski naslov. U susretu u kojem je čak u pet navrata poništen bulin i nakon sat vremena rezultat na semaforu bio 3:0, Pazinci su uspješno priveli kraju u svoju korist.

 

U konkurenciji 31 para iz Slovenije i Hrvatske, među kojima je bilo i nekoliko nositelja odličja sa seniorskih i juniorskim svjetskih i europskih smotri, treće su mjesto podijelile domaće snage Jan Počekaj i Vedran Glavić, član prvoligaša Istre Poreč, te mladi boćari Nino Majcan i Simon Kajin koji su svojim igrama bili svojevrsno iznenađenje turnira. Uz nagrade sponzora pobjednici turnira otišli su kući bogatiji i za 800 eura.

Rezultati, četvrtfinale: E. Petrič, A. Petrič - Sofronievski, Grgantov 13:7, Jurman, Štihović - Pekar, Miculinić 13:6, Majcan, Kajin - Valenčić, Klarić 13:4, Šipek, Kraševec - Glavić, Počekaj 9:13. Polufinale: E. Petrič, A. Petrič - Glavić, Počekaj 13:3, Jurman, Štihović - Majcan, Kajin 13:8. Finale: E. Petrič, A. Petrič - Jurman, Štihović 2:8.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa