hit predstave

'Kralj Lear' i 'Glumac' na Brijunima

0

Kazalište Ulysses u sklopu 24. sezone na Brijunima igra svoju najdugovječniju uspješnicu, Shakespearovog „Kralja Leara", dok Zijah Sokolović nastupa sa svojom hit predstavom „Glumac... je glumac... je glumac". „Kralj Lear" u kojem Rade Šerbedžija igra glavnu ulogu izvodi se četiri puta, a publika će predstavu moći vidjeti 2., 3., 5. i 6. kolovoza.

 

Zijah Sokolović igra svoju predstavu koja je bila vrlo dobro primljena u ljetnom kinu na Velikom Brijunu u nedjelju, 4. kolovoza. Impresivan Sokolovićev glumački i autorski put bilježi više od pedeset filmova, dvanaest televizijskih serija, stotine uloga na kazališnim pozornicama, više od šezdeset nagrada za umjetnički rad i edukacijske teatarske projekte – te autorstvo monodrama koje su od ovog  glumca, redatelja, sveučilišnog profesora i autora stvorile neku vrstu teatarske institucije – jedinstvene autorske osobnosti na našim prostorima.

Njegova monodrama "Glumac... je glumac... je glumac" kultna je predstava premijerno izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, a otad ju je, osim Zijaha A. Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u 25 zemalja svijeta.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa