KAPETAN 'ISTRE 1961' POVEST ĆE MOMČAD PROTIV DINAMA

Ne opterećujem se, ali volio bih odigrati 200. utakmicu

0
FOTO: Milivoj Mijošek
FOTO: Milivoj Mijošek

Večerašnjim izlaskom na travnjak stadiona u Maksimiru Istrinom kapetanu Slavku Blagojeviću biti će ovo deveta različita (polu)sezona HNL-a u kojoj nosi ‘zeleno-žuti’ dres. ‘Ratnik iz Otoka’ stanovnik je Pule već četiri i pol godine, gdje se vratio nakon njegovog prvog boravka ovdje koji je trajao dvije i pol sezone. Prvi put na istarski poluotok stigao je u ljeti 2012. godine iz Lučkog te se u Puli zadržao te dvije i pol sezone pa nastavio put Splita gdje je potpisao za tamošnjeg istoimenog prvoligaša. Uslijedila je potom inozemna karijera u litavskom Žalgirisu te latvijskom prvoligašu RFS-u, da bi se na zimu 2020. godine vratio među ‘zeleno-žute’ s Drosine. Sada je na pragu da bude prvi igrač koji će zabilježiti 200-ti nastup među Istrijanima. Brojka je do sada stigla na 188 službenih utakmica.

- Ukoliko stignem do te brojke, Goran Roce biti će jedan od najzaslužnijih za taj doseg. On se najviše založio da se vratim u Pulu, gdje su vjerovali u mene iako sam imao 35 godina. Nije da se time opterećujem, ali bila bi mi čast da odigram 200 utakmica u ovom klubu. Velika je to stvar. No, nakon što sam imao tu tešku ozljedu koljena drugačije razmišljam i gledam na to i zahvalan sam na svakoj utakmici i treningu koji odradim. Idemo iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i da pomognem ekipi što više mogu pa ćemo vidjeti do kud ću dogurati,  kaže Blagojević o tom velikom postignuću.

 

Čak i za vrijeme teške ozljede Slavko je bio uz svoje suigrače na terenu. Uglavnom na štakama, sjedio je u kabini za dodatno osoblje bodreći svoje suigrače i slaveći s njima pogotke. Danas je Blagojević 37-godišnjak, bez zdravstvenih problema koji bi ga udaljili s terena. Na pitanje o tome hoće li igrati duže i od godinu i pol dana starijeg Luke Modrića kroz smijeh kaže: ‘To morate pitati njega.’ No, za razliku od hrvatskog reprezentativnog kapetana, ovaj iskusni Slavonac još je uvijek, godinama usprkos, jedan od najsigurnijih članova prve jedanaestorke svog sadašnjeg trenera 'Mistera' Paola Tramezzanija. Naravno, s dvobojnicom Istarske županije oko lijevog bicepsa.

- Ponosam sam što sam dio ove priče i što ću biti kapetan još godinu dana. U tom je veliku ulogu i zasluge imao i ‘Mister’. S njim imam poseban odnos jer smo karakterno vrlo slične osobe. Od kad je došao odigrao sam mnogo utakmica i mogu reći da sam igrao dobro. On je stao iza mene bez obzira na godine, jer sigurno je da se nakon svakog treninga ili utakmice postavljaju pitanja mogu li izdržati te napore. Trener ni trenutka nije sumnjao u mene, dodaje Blagojević.

MORAMO BITI HRABRI VEČERAS, Slavko Blagojević (foto: Milivoj Mijošek)

Biti će ovo dvanaesti puta da u dresu ‘Istre 1961’ izlazi na maksimirski travnjak. U dosadašnjim susretima Istrijani su ‘otrgnuli’ najtrofejnijem hrvatskom klubu tek bod, kada je Blagojević bio u sastavu. No, iskusni veznjak vjeruje da ova sezona može biti drugačija.

- Mislim da smo odradili dobre pripreme i da ćemo biti spremni. Atmosfera je dobra i imamo puno mladih dečkiju, od kojih bi nekima mogao biti i tata, šali se Istrin kapetan. ‘Svi rade i slušaju i vjerujem da će ta mladost biti prednost u nadolazećoj sezoni. Dečkima doduše treba još vremena, ali  ono što sam vidio je da imaju kvalitetu i dobri su momci. Sigurno se nećemo predati, moramo biti hrabri i vidjeti možemo li na taj način uzeti bod ili sva tri. Večeras se sigurno nećemo predati, moramo biti hrabri i vidjeti možemo li na taj način uzeti bod ili sva tri. Znamo da nas očekuje jako teška utakmica, ali nadam se uz malo sreće i ako odigramo na našem nivou možemo iznenaditi. Oni imaju gotovo istu ekipu kao prošle godine i sve se zna o njima. Nema se puno šta za reći, kaže o večerašnjem protivniku Slavko Blagojević.

Ovogodišnja premijera HNL-a na Maksimiru započinje večeras u 21 sat. Susret Dinama i Istre sudi Mario Zebec iz Cestice, uz pomoćnike Hrvoja Radića (Split) i Nikolu Kečkiša (Virovitica). Četvrti sudac je Mateo Erceg (Benkovac), a u VAR sobi sjediti će Duje Strukan iz Splita i Deni Grofelnik iz Valpova. 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa