BRITANSKE POP-IKONE OSVOJILE PULU

'Duranovcima' ovacije u dupkom punoj Areni

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Dupkom puna pulska Arena večeras je upisala novu recku na popisu glazbenih poslastica kojoj je bila domaćin. Duran Duran, kao i obično, povezao je generacije fanova. Sasvim običan svijet za sasvim dobru večer.

 

Na koncertu koji je upravo u tijeku prevladava, naravno, sredovječna publika, ipak je riječ o, kako ih nazivaju, jednima od utemeljitelja pokreta "novog romantizma" u pop glazbi s početka osamdesetih. Muškarci su ponosno rekli da je to bend njihove mladosti, a pratilje se jednako gordo prisjetile dana kada su po sobama lijepile „slike iz Brava“.

„Dobra večer, Pula“, pozdravio je legendarni frontmen Simon Le Bon, pa nastavio, doduše na engleskom, pitajući jesmo li pojeli salatu hobotnice i popili rakiju.   

I onda je, na toj savršenoj pozornici, krenulo s "Night Boat": Duran Duran dat će u nastavku presjek više od četriri desetljeća duge karijere te ponuditi pjesme s novog album “Danse Macabre“. Arena večeras sluša bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”.

Duran Duran ovo je premijerni nastup u Areni, na kojem  doživljavaju ovacije razdragane pubike. "Nevjerojatni ste!",  poručuje Le Bon.

U Hrvatskoj su posljednji put svirali prije sedam godina na zagrebačkoj Šalati. Nastup u Puli će svakako pamtiti.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa