KONKRETAN ISKORAK ISTARSKE ŽUPANIJE

SVE ZA OSOBLJE: U Mornaričkoj bolnici stanovi za medicinski kadar

0
Boris Miletić i Gordana Antić
Boris Miletić i Gordana Antić

U nekadašnjoj Mornaričkoj bolnici Istarska županija izgradit će 22 stana za potrebe deficitarnih medicinskih kadrova u zdravstvu i socijalnoj skrbi, najavljeno je danas u Puli. Projekt prenamjene zgrade predstavili su župan Boris Miletić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić i arhitekt iz labinskog Studija 92 Igor Miletić.

Župan je kazao je da su u proračunu  za ovu namjenu osigurana značajna financijska sredstva: ivensticija će, očekuje se, biti teška pet milijuna eura, a u cijelosti je pokriva Županija.

"Dobivanjem građevinske dozvole korak smo bliže početku ovog iznimno značajnog projekta. Ovo je još jedna u nizu potvrda da smo ozbiljno shvatili sve prisutniji problem nedostatka medicinskog kadra, kao i onog u socijalnoj skrbi. Osnovni nam je cilj nagraditi i zadržati djelatnike, dok s druge strane, zbog nedostatka kadra, nastojimo privući zaposlenike koji žele doći živjeti i raditi u najljepšu regiju na svijetu, našu Istru", istakuo je Miletić.

"Prva smo hrvatska županija koja ima sustavno izrađen program poticajnih mjera za zadržavanje i privlačenje medicinskih i kadrova iz socijalne skrbi. Briga o dostupnosti primjerene javne zdravstvene zaštite na području cijele županije, kao i progresivna povećanja ulaganja u sustav obrazovanja, osnovni su prioriteti moga mandata “, dodao je župan.

Pročelnica Antić izrazila je zadovoljstvo ovim iskorakom, istaknuvši da Županija sufinancira 150 stanarina, i to njih pedeset u Općoj bolnici Pula te stotinu u njenih devet ustanova.

"Prošli tjedan smo našim mladim djelatnicima u zdravstvu dodijelili sedam jednokratnih naknada u neto iznosu od 20 tisuća eura za kupnju prve nekretnine. Osim toga za naše zaposlenike koji rade dulje od pet godina osigurali smo ove godine posebne financijske bonuse vjernosti od 700, a za one koji imaju više od deset godina staža od 1.400 eura. Uz to, djelatnici koji pojačano rade u turističkoj sezoni zbog brojnih gostiju mogu dobiti još 900 eura da bi si osigurali bolji životni standard. To se pokazalo uspješnom mjerom, jer smo održali zdravstveni sustav tijekom sezone, a pritom i otvorili turističke ambulante, ukupno njih pet u Istarskim domovima zdravlja“, zaključila je Antić.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa