OSTAVKA POLITIČKOG TAJNIKA ZA VESELO LJETO IDS-OVO

Što Paus kaže o Dausu? 'Politika troši pojedince, ali vjerujem da...'

0
Emil Daus i Dalibor Paus
Emil Daus i Dalibor Paus

Dobrano je odjeknula, ne samo u političkim krugovima, jutrošnja objava ostavke Emila Dausa na funkciju političkog tajnika IDS-a, koju je obnašao posljednje dvije godine. Nije stalo samo na tome: ovaj saborski zastupnik u dva mandata i općinski načelnik Cerovlja u tri izvijestio je da se više neće baviti politikom. Zasitio se nakon 15 godina, a životni put će ga povesti, kaže, novim stazama.

Daus je ovaj čin objasnio „osobnim razlozima“, sintagmom popularnom u ovakvim zgodama. Ne treba ovdje smetnuti s uma to da je Daus, kao politički tajnik stranke, na travanjskim parlamentarnim izborima bio rangiran poprilično nisko, na šestom mjestu koalicijske liste IDS - Unija - ISU - Socijaldemokrati - Reformisti - Demokrati - Laburisti. A saborska klupa zna se čovjeku omiljeti.

 

U dirljivoj odstupnici Daus nije zaboravio zahvaliti bliskim suradnicima, naravno ni „malemu čoviku“ kojeg je inače volio spominjati u političkim istupima.

'Nečije osobne razloge neću iznositi'

Za komentar smo pitali predsjednika IDS-a i saborskog zastupnika Dalibora Pausa, koji se spremno odazvao.

"Daus je podnio ostavku iz osobnih razloga, koje naravno neću iznositi, te je o tome obavijestio predsjedništvo stranke. Iza njega je 15 godina uspješnog političkog rada u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u kojima je uvijek radio na dobrobit Istre i svih njenih ljudi. Isto tako, Emil je uvijek uspješno i ponosno predstavljao IDS te smo mu na tome zahvalni", kaže Paus.

Na opasku da se radi o važnoj funkciji koju je obnašao Daus, pa bi ovo mogao biti svojevrstan udarac za stranku, prvi čovjek IDS-a objašnjava da je uloga političkog tajnika koordinacija rada stranke na svim razinama, od Europskog parlamenta i Hrvatskog sabora do Županijske skupštine i podružnica.

"Politički tajnik aktivno je sudjelovao u stvaranju i provedbi politika stranke te je njegov rad doprinio jačanju organizacije. Iako je njegova uloga posljednjih godina bila značajna, IDS je i ranijih godina djelovao bez političkog tajnika te će o eventualnom popunjavanju tog mjesta odluku donijeti predsjedništvo IDS-a", dodaje Paus.

Tražili smo i komentar Dausovog napuštanja politike. Ipak se radi o saborskom zastupniku u dva mandata i istaknutom članu stranke...

"Kao što sam i rekao, Emil je smanjio svoj angažman iz osobnih razloga, no politika troši pojedince te razumijem da je došlo vrijeme za okretanje nove stranice i nastavak životnog puta izvan profesionalnog bavljenja politikom. Emil ima izražen osjećaj za društveni angažman te vjerujem da će nakon vremenskog odmaka nastaviti doprinositi dobrobiti zajednice", odgovara predsjednik IDS-a.

O konkretnim potencijalnim kandidatima za Dausovu zamjenu, Paus nije želio. Tek je pojasnio proceduru: glavni tajnik predlaže članove tajništva, a predsjedništvo stranke ih potvrđuje shodno trenutnim potrebama i s ciljem optimalnog funkcioniranja tajništva.

"Tako će biti i ovaj put", zaključio je kormilar IDS-a.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa