OI PARIZ: KRAJ ZA PULSKOG STOLNOTENISAČA

Solidan otpor Pucara nije bio dovoljan protiv fenomenalnog Francuza

0
Tomislav Pucar (foto: WTT)
Tomislav Pucar (foto: WTT)

Manje od pola sata trebalo je Alexisu Lebrunu da okonča olimpijske snove pulskom stolnotenisaču Tomislavu Pucaru. Znalo se i prije meča da je Pucar autsajder u meču, protiv odličnog igrača, koji je u posljednje vrijeme svoju reprezentaciju odveo do nekoliko značajnih svjetskih dostignuća. Francuz, inače 11. nositelj olimpijskog turnira, manje je griješio na svoj servis i sakupljao poene do konačnog slavlja od 4:0 (11:9, 11:3, 11:6, 11:9). Pucar nažalost nije mogao parirati vrlo dobrom francuskom reprezentativcu, koji je na svojoj strani imao i prepunu Bercy Arenu. 

 

Tomislav Pucar je najveću priliku za iznenađenje imao u prvom setu gdje je vodio 7:4 i 9:8, ali odlični Lebrun je nanizao tri poena i poveo, a pritom i emotivno proslavio. No, ne samo da je poveo nego praktički preuzeo cijelu igru, u drugom setu je krenuo silovito i našeg stolnotenisača ostavio na tri poena, a slično je bilo i u trećem setu kojeg je slavio s 11:6. U četvrtom je Francuz vodio 10:5, činilo se da je kraj blizu, ali Pucar je nanizao tri poena nakon čega je francuska klupa pozvala time-out. No, i nakon toga Pucar je dobio poen, ali ne i onaj sljedeći te je Lebrun prošao u osminu finala.

Rođeni Puljanin bez obzira na poraz, pružio je solidan otpor. Sada mu predstoji ekipni dio, a poznato je da će Hrvatska igrati s Južnom Korejom 6. kolovoza.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa