KAZALIŠTE ULYSSES

Brijuni u znaku 'Kralja Leara' i brojnih drugih uspješnica

0
Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija

Na tvrđavi Minor na Malom Brijunu početkom kolovoza Ulysses će četiri puta igrati Shakespearovog „Kralja Leara“, najdugovječniju i jednu od najboljih predstava u dvadeset i četiri sezone tog kazališta, najavljuju iz teatra. Rade Šerbedžija više je puta rekao da mu je uloga kralja Leara jedna od najdražih u karijeri, a ovu zahtjevnu ulogu igra s istim entuzijazmom sve godine okako je na repertoaru Kazališta Ulysses. Prva izvedba „Kralja Leara“, u režiji Lenke Udovički, bit će 2. kolovoza i zatim 3., 5. i 6. kolovoza.

 

I ove godine na Brijunima će Zijah Sokolović 4. kolovoza igrati svoju uspješnu predstavu „Glumac… je glumac… je glumac“, za koju je dobio niz priznanja. U ljetnom kinu na Velikom Brijunu Sokolović će 7. kolovoza igrati u predstavi „Goya“, rađenoj po djelu Miroslava Krleže.

U kolovozu će Ulysses izvesti i uspješnice iz prethodnih sezona, među kojima je i predstava „Tko se boji Virginije Woolf“. U sklopu RUTA-e, regionalne unije teatara bit će igran i Shakespearov „Othello“, predstava nastala u suradnji Ulyssesa i Sarajevskog ratnog teatra SARTR, priopćili su iz kazališta.

U ljetnom kinu na Velikom Brijunu publika će imati priliku vidjeti predstavu J. Pejakovića „Kako bolan nema Bosne“ i „Bilo jednom na Brijunima“ K. Mladenovića. U sklopu regionalne unije teatara, koja počinje 16. kolovoza, bit će izvedene mnoge predstave koje su na repertoaru kazališta od Ljubljane do Skopja.

U kolovozu na Brijunima će gostovati i mnoga kazališta iz regije, a koncerte će imati Vlatko Stefanovski, grupa Vatra i Rade Šerbedžija uz pratnju Zapadnog kolodvora.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa