NOVI TRENER ULJANIKA UIGRAVA DOBRU MOMČAD

Banović: 'Neiskusni smo, liga je puno jača, ali...'

0
DOBAR RASPORED - Sergej Banović (Foto: NK Istra 1961)
DOBAR RASPORED - Sergej Banović (Foto: NK Istra 1961)

U trećoj pripremnoj utakmici uoči natjecanja u Drugoj nogometnoj ligi, nogometaši Uljanika u Poreču su prilično uvjerljivo (3:0) slavili protiv Jadrana i tako naznačili kako se u Puli slaže nova dobra momčad za svoje premijerno natjecanje u trećem rangu hrvatskog nogometa. Nakon izjednačenog prvog dijela u kojem su gosti poveli preko Stefana Stojanovića u 28. minuti iz jedne brze lijepo izrađene protuakcije Puljana, u nastavku su dominaciju potvrdili zgodicima Ivana Giljanovića (52) te Roberta Perić-Komšića koji je u sam smiraj susreta postavio konačni rezultat susreta.

- Porečani su tek krenuli s pripremama i zato smo mi danas izgledali malo bolje. Ipak smo ranije krenuli s pripremama i imamo više treninga u nogama, no to svakako neće biti stvarno stanje kada krene prvenstvo, rekao je nakon susreta novi strateg ‘brodograditelja Sergej Banović.

 

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija ‘brodograditelji’ su tijekom ljeta značajno redizajnirali kadar, a promjene su se, osim u igračkom dijelu, dogodile i u stručnom vodstvu kluba s Verude. Banović je ovoga ljeta s brojnim golobradim mladićima redove ‘zeleno-žute’ akademije zamijenio seniorskim nogometom. 

- Znao sam što me čeka jer sam dvije godine već radio u seniorskom pogonu. Svi ti ‘klinci’ koji su sada tu već su prošli kod mene kroz omladinski pogon Istre 1961 te ih stoga dobro poznam, tako da adaptacija ne bi trebala biti teška. Znam što mogu očekivati od njih i što mi mogu dati. Cilj nam je pokušati se smjestiti u gornji dio tablice, no vidjet ćemo kako će prvenstvo odmicati, s obzirom da smo mi ipak novi u ovoj ligi, kaže o svojim novim izazovima Sergej Banović.

Iako su ciljevi visoki za novaka u ligi, ‘plavo-bijeli’ s Verude pokazali su u dosadašnjim pripremnim ogledima kako ozbiljno računaju na lijepu sezonu koja je pred njima.

- Mana nam je neiskustvo i veliki skok u kvaliteti lige. I ono što očekujem od nas je još daleko od onoga što u ovom trenutku možemo pružiti. Imamo dosta mladih i nedostaje nam iskustva. Ovoga ljeta su nam se pridružili Paolo Grbac i Ivan Zgrablić koji su nam donijeli i određenu zrelost, uz starosjedioce Sebastiana Jokića i Kristijana Batelića, ali to je realno pet igrača, a dugačko je prvenstvo. Vjerujem da ćemo to uspjeti nadoknaditi trkom i borbenošću. Imamo još mjesec dana priprema pred nama i vjerujem da ćemo sve to tada uspjeti posložiti na željeni način, kaže Banović.

Uljanikovci će novu sezonu otvoriti protiv Hrvaca na svom terenu, a raspored koji im slijedi je, čini se, po guštu pulskom treneru.

- Imamo dobar raspored i moramo iskoristiti tih prvih pet kola da lakše uđemo u prvenstvo, a s druge strane moramo biti spremni i uigrani. Vjerujem da ćemo to uspjeti i pokušati skupiti bodove gdje ćemo potom moći neke utakmici odraditi i bez pritiska rezultata, dodaje Banović.

Hrvatski nogometni savez pred nešto manje od dva mjeseca izmijenio je pravilo o broju igrača mlađih od 21 godinu koji moraju započeti i završiti utakmicu, pa je u Drugoj NL taj broj sada povećan na četiri, što će sigurno donijeti i mnogo dosadašnjih juniora hrvatskih prvoligaša u ovaj rang natjecanja.

- Koliko znam, Dinamo je svoje mlade poslao u Kustošiju, Karlovac je ‘uzeo’ iz Gorice, tako da će biti puno mladih igrača, s kojima smo se dosad susretali kroz mlađe dobne kategorije. Naša prednost je što imamo igrače iz našeg najboljeg kluba u Istri, koji će nam dati puno kvalitete među mlađim igračima tako da smo u tome u prednosti u ligi i gdje se nadamo da će nas to i držati ‘iznad vode’, završava Banović.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa