nije samo thievery svirao u subotu

Fantastični nastup Tiger Lillliesa u pulskom Kotaču (video)

0

Njihovi nastupi su predstave. I koncerti. U jednome.

Sinoćnji nastup londonskog tročlanog benda Tiger Lillies ispred pulskog Kluba Kotač u Rojcu bio je sve samo ne uobičajeni glazbeni nastup. A kako bi drugačije i bilo kad je riječ o bendu koji ni po čemu nije konvencionalan, pa ni po instrumentima koje sviraju.

Sa svojom prepoznatljivom mješavinom šansone, opere i romske glazbe, londonski eksperimentalni rock trio Tiger Lillies teško je definirati u jednoj rečenici, piše u najavi pulskog koncerta. Dodali bismo da ni više rečenica ne bi pomoglo u smještanje ovog benda u bilo kakve okvire.

 

Često ih se naziva nihilistima pa i sami kažu da je besmisao i apsurdnost postojanja ono što se provlači kroz njihov višedesetljetni rad. Uostalom, naziv njihovog nedavno objavljenog albuma "Lessons in nihilism" dovoljno govori koliko se na tom terenu osjećaju kao kod kuće.

Na pulskom su koncertu izveli pjesme sa spomenutog albuma, ali i neke s ranijih, poput "Heroin" u kojoj kao mantru ponavljaju stih "If you want to win / Take heroin", te svoj nezaobilazni hit "Bully Boys".

Fantastični nastup završio je druženjem s pulskom publikom. Mnogi su se, što je na njihovim nastupima već postala tradicija, okupili oko londonskog trojca ne bi li se fotografirali s njima. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa