još jedan koncert za pamćenje

Thievery Corporation priredio spektakl u Malom rimskom (foto i video)

0

Bio je to pravi glazbeni spektakl u Malom rimskom kazalištu u Puli.

Thievery Corporation nije bend za svakoga, ali oni koji ih vole jučer su došli na svoje. Malo rimsko je bilo krcato, možda se vidi nešto praznina na tribinama, ali to je zato što se sva sila ljudi spustila na parter, koji je bio krcat tako da ni igla više ne bi stala. 

Koncert je počeo fanatastičnom "Facing East" u instrumentalu. Thievery je publiku "držao" u ekstazi do samoga kraja, izvevši najveće hitove. Jedan mladi Srbin rekao je da mu je "ovo drugi najbolji koncert u životu". Nismo uspjeli saznati koji je prvi.

 

Thievery Croporation nije tipičan bend. U načelu, to su dva stalna glazbenika, Rob Garza i Eric Hilton, i niz pojačanja koja im se pridružuju za koncerte. Uz Mr. Lifa, sinoć smo čuli Pumu Ptaha te dvije pjevačice, Jamajčanku Raquel Jones i Lauru Vall.

Njihov glazbeni žanr obično se opisuje kao elektronika, premda je to grupa s bubnjevima i gitarama. Izričaj im je miks smjerova kao što su dub, acid jazz, reggae, hip hop i bossa nova.

Drugim riječima - idealno za lagano čaganje, a to je ono što se radilo u Malom rimskom. Na parteru, po tribinama i okolnim stijenama ekipa se opustila, a primijetili smo da su se neki i skidali (ne do kraja). Krenuli su nešto nakon 22 sata, a završili iza ponoći, nakon nekoliko biseva koji su sjajno sjeli publici. 

Jedina zamjerka ide organizatoru i vezana je za činjenicu da je u Malom rimskom premalo šankova, odnosno postoji samo jedan podijeljen u više punktova, oko kojeg se stvorila ogromna gužva. Žedni pojedinci su pola koncerta proveli u redu. (I. B.)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa