stize spas

Meteorolozi potvrdili, na samom smo kraju toplinskog vala

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano i vruće, uglavnom na obali i vrlo vruće. U unutrašnjosti su uz umjeren razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u gorju, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, a temperature će na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije biti i 38 stupnjeva.

Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a poslijepodne uglavnom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 34 i 38 stupnjeva.

Međutim, situacija će se idućih dana drastično promijeniti. Kako piše meteorologinja Tea Blažević za N1, sutra stižu pljuskovi, a posebno će biti izraženi na području gorske Hrvatske.

Toliko željeni kraj toplinskog vala nastupit će u subotu. Diljem unutrašnjosti, ali i na Jadranu, bit će pljuskova s grmljavinom. Temperature bi na kopnu mogli pasti i za desetak stupnjeva.

U nedjelju će pljuskovi biti puno rjeđi. Međutim, u noći s nedjelje na ponedjeljak nastavit će se nestabilno vrijeme. Takvi vremenski uvjeti bit će prisutni i u prvom dijelu idućeg tjedna, piše Blažević. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa