PRAVA STOLNOTENISKA MEKA

Gotovo pola olimpijskih reprezentacija pripremalo se u Istri

0
Stolnotenisači na pripremama u Vrsaru (FOTO: HSTS)
Stolnotenisači na pripremama u Vrsaru (FOTO: HSTS)

Jedan od većih pripremnih kampova za Olimpijske igre odrađen je u - Vrsaru. Ovaj mali istarski gradić bio je domaćin čak šest stolnoteniskih reprezentacija koje će nastupiti na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. 

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija (Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Frane Kojić i Ivor Ban) protekli tjedan boravila je u tom istarskom mjestu, a uz njih su bili i reprezentativci Švedske (Moregard, Kallberg i Karlsson), Slovenije (Jorgić, Kožul i Hribar), Poljske (Redzimski, Kulczycki i Kubik), Belgije (Rassenfosse i Allegro) te Austrije (Habesohn).

 

Respektabilna imena europskog stolnog tenisa, nismo sigurni da se na jednom mjestu okupio veći broj ovako jakih igrača u pripremama za Pariz. Također, tu su bili i njihovi treneri, a dobar dio njih je ostavio trag dok su bili igrači poput Jörgena Perssona (Švedska) ili Chen Weixinga (Austrija). Tu su još bili Andreja Ojsteršek Urh i Jože Urh (Slovenija), Martin Bratanov (Belgija), Tomasz Redzimski (Poljska) i hrvatski izbornik Neven Karković te Matej Mamut, koji je pomagao u radu našoj reprezentaciji.

- Što se nas tiče ostvarili smo u tom periodu maksimum, sve što smo zamislili to smo i ostvarili. Svaki trening je bio drugačiji, dinamičan, s različitim kvalitetnim suparnicima. Igrali smo i mečeve gdje su svi naši više-manje igrali jako dobro. Također, treneri kolege su bili zadovoljni s treninzima i uvjetima. Sparing je sigurno bio odličan jer se radi o velikom broju jako dobrih igrača, a želja je da u budućnosti opet ponovimo ovako nešto u Hrvatskoj ili u nekoj drugoj zemlji. Bila je ovo iznimna grupa za trening i teško je ne profitirati - istaknuo je hrvatski izbornik Neven Karković te dodao:

- HSTS je već ranije prepoznao Vrsar kao destinaciju koja ima sve potrebno, odličan smještaj i dvorana, blizina svega, gostoljubivost itd.. Sigurno da će biti među prvim odabirima za buduće akcije. Također, treba spomenuti i Miodraga Banjca, koji nam je cijelo vrijeme bio na usluzi i uz njegovu pomoć smo riješili sve neočekivane situacije. (HSTS / S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa