Nakon imenovanja

Izborom dr. Hrstić za državnu tajnicu Plenković nagradio istarski HDZ

0

„Ovo imenovanje shvaćam kao još jednu priliku služiti i raditi na dobrobit Istre, Hrvatske i svih naših ljudi. Dala sam svoj doprinos u strateškom, generacijskom projektu nove pulske bolnice, a sada ću sa stečenim znanjima i iskustvom moći doprinijeti hrvatskom zdravstvu i na državnoj razini upravljanja“, rekla je dr. Irena Hrstić nakon što je na prijedlog ministra Vilija Beroša imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva.

Nova državna tajnica rekla je kako joj je čast preuzeti novu dužnost te je zahvalna predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministru i kolegi Viliju Berošu na prilici.

 

„Svjesna sam da je ovo imenovanje rezultat mojeg profesionalnog rada, ali i rezultat promišljenih politika, kvalitetnog rada i političkog rasta istarskog HDZ-a pod vodstvom Antona Klimana. Politika istarskog HDZ-a daje jasne rezultate, rješavamo konkretne probleme ljudi u Istri, ne bavimo se svađama i podjelama i sitnim političkim strančarenja a to je jedini put u zdravu budućnost svih hrvatskih generacija“, istaknula je dr. Hrstić, inače dugogodišnja ravnateljica Opće bolnica Pula.

U istarskom HDZ-u njezino su imenovanje komentirali kao „posljednji u nizu sve jasnijih pokazatelja organskog rasta i snaženja istarskog HDZ-a sa Antonom Klimanom na čelu“. 

„Izvjesno je da je imenovanje doktorice Hrstić rezultat planiranog i sustavnog političkog rada u jednom izbornom ciklusu, a koji je istarski HDZ započeo još prije četiri godine izvrsnim rezultat Irene Hrstić na izborima za župana Istarske županije, nastavio sa odličnim rezultatima izbora za članove vijeća mjesnih odbora u Puli i zaključio uspjehom na parlamentarnim izborima u VIII. izbornoj jedinici“, poručili su iz istarskog HDZ-a.

U istarskom HDZ-u su zaključili da je njihov rad na terenu i rast HDZ-a u Istri  prepoznao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je „imenovanjem doktorice Hrstić za državnu tajnicu potvrdio ispravnost strateške politike istarskog HDZ-a, a to je davanje prilike realiziranim i sposobnim ljudima koji su prepoznati u svojoj lokalnoj zajednici i znaju kako riješiti konkretne potrebe i probleme građana“.

Uz Irenu Hrstić kao novu državnu tajnicu za starog/novog državnog tajnika potvrđen je i Ivan Bubić, član Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije, a Monika Udovičić je s mjesta ravnateljice Uprave u Ministarstvu turizma imenovana državnom tajnicom u istom ministarstvu.

„Ovim imenovanjima HDZ u Istri može biti izuzetno zadovoljan jer uz već poslovičnu angažiranost Antona Klimana kao saborskog zastupnika dobivaju i pojačanja u izvršnoj vlasti u Vladi Republike Hrvatske“, poručili su iz HDZ-a. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa