Tim od 120 ljudi

Usluga Poreč nabavila novu opremu i vozila

0
Djelatnici i nova vozila porečke Usluge
Djelatnici i nova vozila porečke Usluge

Sektor gospodarenja otpadom u porečkom komunalnom poduzeću Usluga izuzetno je izazovan te zahtijeva stalno obnavljanje vozila i opreme, pa su u razdoblju od zadnje dvije godine obnovili vozni park sa 13 komunalnih vozila različitih volumena za sakupljanje svih vrsta otpada. Uz to, nabavljena su i ostala vozila i oprema u funkciji održavanja čistoće ulica i prometnica. Ove godine, u razdoblju od svibnja do srpnja, isporučeno je ukupno sedam novih vozila koja će značajno doprinijeti unaprjeđenju usluge održavanja čistoće i sakupljanja otpada na području grada Poreča. 

 

Komunalna vozila za sakupljanje otpada i pranje spremnika sa sustavima za identifikaciju čipova opremljena su naprednim sustavom za identifikaciju čipova čime se omogućava precizno praćenje i evidentiranje sakupljenog otpada, dok ugrađeni sustav za pranje spremnika doprinosi održavanju čistoće.

Dva nova kamiona sandučara od čega jedan ima ugrađenu dizalicu nabavljeni su  za potrebe pražnjenja podzemnih i polupodzemnih spremnika te za odvojeno sakupljanje papira i kartona po samom centru grada. Kako bi usluga odvojenog sakupljanja glomaznog otpada putem velikih spremnika bila još dostupnija i promptnija nabavljen je novi kamion samopodizač. 

Za potrebe održavanja čistoće ulica i trgova te sakupljanje otpada iz mnogobrojnih košarica nabavljen je novi stroj za pometanje ulica te mali kamion kiper – piaggo. 

„U ljetnim mjesecima, odvoz otpada obavljamo s ukupno 19 timova raspoređenih po cijeloj Poreštini. Ulice i prometnice se svakodnevno čiste i peru, dok se košarice i otpad oko spremnika sakuplja više puta dnevno. Na svim ovim poslovima vrijedno radi tim od 120 ljudi.“, kazao je direktor Usluge Poreč Luka Maleš

„Moja osobna velika zahvala ide svim djelatnicima koji svakodnevno vrijedno rade, bez obzira na ove vrućine ili kišu, kako bi živjeli  u čistom i urednom gradu. Vjerujem da im svi najviše možemo pomoći i pokazati koliko cijenimo njihov rad i trud na način da i sami vodimo računa kako i gdje odlažemo otpad i koliko brinemo da iza nas sve ostane uredno.“, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa