DOBRA SEZONA U AMERICI

Porečka košarkašica juriša prema ženskom NBA naslovu

0
Ivana Dojkić (Foto: Seattle Storm)
Ivana Dojkić (Foto: Seattle Storm)

Ekipa New York Libertya trenutno prvoplasirana momčad ženske verzije NBA natjecanja, najjače ženske košarkaške lige na svijetu s omjerom pobjeda i poraza od 21:04 ostvarila je najbolji start u povijesti ovog prvenstva od početka franšize. U redovima prošlogodišnjih finalistica i ovogodišnjih liderica nastupa i porečka košarkašica Ivana Dojkić koja je u sinoćnju pobjedu Njujorčanki protiv Connecticut Suna od 82:74 ugradila sedam koševa i tri skoka, uz jednu ukradenu loptu. Dojkić je na parketu provela 21 minutu što je njezina druga najveća minutaža ove sezone. Pobjeda vodećih tim je značajnija što je izborena bez njihovih prvih ‘violina’ MVP prošlogodišnje WNBA lige Breanne Stewart te bez njihove najbolje obrambene igračice Betnijah Laney-Hamilton, koja je operirala koljeno.

 

Odličnu statistiku porečka je košarkašica imala i u noći sa subote na nedjelju s 12 postignutih poena u pobjedu svoje ekipe protiv Chichago Skya (81:67). U 18 minuta igre imala je šut 4:5, od čeja je 11 poena ubacila u prvom poluvremenu, izjednačivši svoj osobni rekord za poene u poluvremenu. Devet poena je zabila u drugoj četvrtini.

Inače pred desetak dana talijanske viceprvakinje Famila Wuber Schio objavile su kako će Ivana Dojkić u narednoj sezoni nositi njihov dres. Ivana je prošlu sezonu u Italiji odigrala za Virtus Bolognu, a unatoč ozljedi koljena koju je vukla velik dio prvenstva zabilježila je i jako dobru statistiku. Dojkić je završila prvenstvo s dvoznamenkastim brojem poena (10,5 poena), dodajući i 2,6 asistencija, 1,1 ukradenu loptu i 2,8 skokova. Još bolje brojke bilježila je u Euroligi sa prosječnih 12,3 poena i 3,1 asistencijom. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa