Liga za boj protiv turizma

Nije dovoljno dizati cijene, turiste treba i tući!

0
Ilustracija (fhoto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ilustracija (fhoto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Liga za boj protiv turizma, koju je krajem 80-ih godina osnovao legendarni Franci Blašković, u 21. stoljeću je dobila svoj puni smisao. Ono što je prije 30 godina bila zajebancija, sada je postao politički i gospodarski program. Turista je u Istri, naročito u srpnju i kolovozu, previše i potrebno je poduzimati niz mjera kako bi se taj broj smanjio.

 

Najelegantniji način je dizanje cijena. Ako turistima kuglicu sladoleda naplatite tri eura, a porciju ćevapa 18 eura, budite sigurni da ih slijedeće godine više nećete vidjeti.

No, jedan trgovac, vlasnik štanda u Medulinu, otišao je i korak dalje. On je turiste počeo tući.

Naime, kako je izvijestila PU Istarska, 25-godišnjaka se sumnjiči da je 15. srpnja oko 17 sati u Ulici Osipovica u Medulinu, verbalno napao dvojicu maloljetnih njemačkih državljana, misleći da su mu otuđili naočale sa štanda. Od maloljetnika je zahtijevao novac te je jednog od njih i udario, a drugi maloljetnik mu je tada predao više desetaka eura.

Štander je zaradio kaznenu prijavu, a mladi Nijemci o incidentu su vjerojatno, putem TikToka, informirali sve svoje prijatelje i pratitelje. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa